17.6 Bangkok – Marriot Resort & Spa – Kaupunkikierros

Aika juoksee siivillä,päivät alkaa aamiaisella. Seuraavaksi, hetkeksi altaalle sulattelemaan ylisuuria aamiaislautasia. Levon jälkeen taksi alle ja johonkin päin Bangkokia. Takaisin hotellille illemmalla epämääräisen tavara/romukasan kanssa. Tällä kaavalla menty pari päivää ja huominen ei tuo muutosta parempaan. Aamulla Chatutchakiin. Päivä peltikattojen alla kierrellen, ja toivottavasti jotain järkevää kotiin ostaenkin. Pakko oli maksaa hotellille puolen ylimääräisen päivän hinta lisää, jotta saadaan late-checkout klo 18.00 aikaan. Antoivat kaupan päälle armon aikaa klo 19.00 asti. Sen jälkeen varmaan vikat ruoat naapuriostarilla ja sitten lentokentälle ja kotiin.

Ai niin.. Hotellissa ollut samaan aikaan kolmepäiväiset intialaiset häät. Puitteet ja järjestelyt juhlaparia ja juhlijoita varten olleet aika prameat. Ei ihan halvimmat mahdolliset häät. Jäästä veistetyt sormukset lienee halvimpia yksityiskohtia. Harmi ettei päästy kuokkimaan. Ruoat olisi varmaan olleet viimeisen päälle intialaiseen malliin.. eli meidän makuun. Naiset olivat viimeisen päälle Bollywood kuteissa ja lapset suloisia hiuskoristeissaan. Intialainen musiikki raikui illalla ja aamiaispöydän buffettiin oli lisätty intialaisia herkkuja.. arvaa kuokittiinko. Ei ihan ollut kuitenkaan meidän makuun tällä kertaa.

Säästä puheen ollen, ei ole paljon aurinkoa näkynyt tällä reissulla. Keskimäärin maksimissaan 2 h per päivä, yhdistettyinä pikku pätkissä pitkin päivää, samaa koko reissun ajan. Bangkokissa paikallisten mukaan sadekausi on etuajassa, alkanut suurin piirtein maaliskuussa, kun normaalisti alkaa heinäkuussa. Pienet rusketusrajat ollaan silti saatu aikaan pilvisessäkin säässä. Tottahan kuitenkin on, että sää merkkaa aika paljon lomalla, aina on kivempi nousta auringon paisteeseen kuin joka aamuiseen pilvirähmään. Lomasäätähän ei ikävä kyllä voi tilata. Harmi vaan kun juuri nyt, kun oli puolet vähemmän aikaa käytettävänä kuin aikaisemmin, säät eivät suosineet.

Shoppailutarjonnasta sen verran, että uusi mallisto on vallannut esim. puumarkkinat. Etsittiin joitain aikaisemmin ostettuja lamppuja, tauluja tai puurasioita: eipä löydy. Ostos paikat ovat muuttuneet: entinen kuuluisa ”peuralaakso” Naraya Phrand oli vain tyhjä kuoppa ja sinne pyydettäessä viedään Narai Prandiin, joka oli kaikkea muuta kun aikaisempi edullinen matkamuistojen ostopaikka. Luxus ja kallis kuvasi paremmin tätä paikkaa kuin, edullinen, joka oli aikaisemman mielikuva. Ehkä paikka nimeltään kuitenkin on sama, ainoastaan sijainti ja kohderyhmä ovat muuttuneet. Kävimme myös tsekkaamassa joen toisen puolen ostokeskuksia, jotka eivät kuitenkaan ole suositeltavissa esim. MBK faneille. Rama 2 Shopping Complex on iso ja vaatii paljon kävelemistä ja tarjonta on paljon suppeampaa kuin yleisesti suosituissa ostareissa. Jotain kuitenkin tarttui mukaan tältäkin reissulta. Hintapolitiikka oli jännä: sama vaate, joka maksoi Pratunamissa whole sale hintaan 150 bht = ”no discount” maksoi täällä 79 bht. Kuitenkin lamppu, josta Pratunamissa maksettiin 600 bht, maksoi täällä 2100 bht: You never know in Bangkok, joten ei kannata miettiä muutaman satasen päälle. Auntie Anniesien Cinnamon sticksit olivat herkkua, niin kuin Cheese and Ham piet, joilla jouduttiin hillitsemään ”shoppailunälkää”.

Taksikuskit ”täl puol jokkee”, eivät välttämättä osaa lukea, joten apua tarvitaan vaikka osoite olisi thaiksi kirjoitettu. No, aina ollaan jotenkin määränpäähän päästy. Juorurintamalta sen verran, että viime vuonna uutiskynnyksen ylitti Indonesialainen nainen, joka oli uskaltautunut yökerhoon pitkät housut jalassa ja malesialainen rocktähti oli levittänyt seksivideoitaan netissä, josta oli tiedossa aikamoinen kakku. Kylie Minogue on tulossa Bangkokiin esiintymään, ja Papua – Uuden Guinean presidentin poika murhasi naisen ja on vaarassa saada kuoleman tuomion.

Ensi vuonna palataan normaaliasetelmiin: ei mitään vanhaa ja tuttua paikkaa, paitsi Bangkok, johon näköjään aina palaamme jos täälläpäin liikumme. Listalta löytyisi esim. tällaiset näkemättömät seudut: Raja Ampat, Maustesaaret, Pulau Weh, Papua – Uusi Guinea, Philippiinit, Labuan Bajo, Komodo-saaret, Timor ja Australian pohjoisosat. Intia, Laos ja Vietnam, tai sitten autolla ympäri Eurooppaa ;).. Unelmia täytyy aina olla.

null
null
null
null
null
null
null
null
null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

18 − fifteen =