24.2 Pariisi – Rue Saint-Honore ja lähialue kierros

Perjantai. Viimeinen päivä. Laukut ulos pihalle puoleenpäivään mennessä. 4 tuntia aikaa kierrellä ja sitten taksilla kentälle. Suomessa ja kotona oltiin klo 0.00 yöllä. Jälleen kerran hyvä reissu ja säät suosi. Hotellikin oli merkein paras hinta / laatu / sijaintisuhteeltaan tähän mennessä. Kumma kun ikinä ei ole reissujen jälkeen mitään valitettavaa. Ehkä parempi näin.
null
*Ihan kuin Roomassa. Vesikaivoja kadun varrella Rue Saint-Honorella. Fontaine de la croix du TRAHOIR

null
*Pakollinen kuva makeannälkään. Nyt tuli näitäkin testailtua aika paljon. Hyviä ja vaihtoehtoja riittää.

null
*Protestant de l’Oratoire du Louvre kirkko Honoren varrella

null
*Rue de Rivolia Louvren kohdalla.

null
*Place des Pyramides. Taustalla hotelli Regina Tuileriesin puiston kyljessä. Näkynyt monessa elokuvassa. Ei myöskään niitä halvimpia majapaikkoja kaupungissa. Hotellista löytyy hauskoja huoneita teemoittain

null
*Hotel Le Meurice. Hieman eri käytössä nykyään kuin toisen maailmasodan aikana. Ranskan miehitysaikana tässä rakennuksessa sijaitsi natsien päämaja. Samaan osoitteeseen saapui aikanaan myös sähke Hitleriltä jossa käskettiin tuhota Pariisi ja sen merkittävimmät muistomerkit. Onneksi Kenraali Cholritz päätti toimia toisin ja jätti noudattamatta käskyä. Hyvä näin sillä muutoin Pariisi voisi olla hieman erinäköinen ilman Eiffeliä jne.
null
*Marche Saint-Honore. Tyhjänpäiväinen mutta erikoinen katettu alue talojen keskellä.

null
*Olympia Music-Hall. Moulin Rougen perustajan perustama vuonna 1888.

null
*Viimeiset kahvit Rue Saint-Honoren ja Rue des Hallesin yhtymäkohdassa. Aika lähteä kentälle ja kotiin keskelle lunta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

one × 4 =