27.3 Pariisi

Tiistai 27.3. Ensimmäisen kerran aurinkoa ja ei tuulta suoraan pohjoisnavalta Venäjän kautta…näin säätiedoitukset ovat näyttäneet viime aikoina. Hyvin nukuttu yö kenenkään ulkopuolisen häiritsemättä. Ei muuta kuin ylös ja ulos. Päivän reitti löytyy kuvagalleriasta alempaa.

null
*Aamulla suunta kohti Montmartrea. Päivä lähtee mukavasti käyntiin pienellä porrasjumppailulla

null
*Moneen kertaa nähty Sacre Cour. Hienohan se on. Varhaisimmat mukavat muistot paikasta jo 80-luvulta ala-asteikäisenä isän, äiteen ja mummon kanssa. Liekö nämä taustalla siitä että tänne on aina pakko tulla uudestaan ja uudestaan 🙂

null
*Sacre Cour suunnalta zoomilla kuvattu kirkko torneineen. Ei Church Notre-Dame de Lorette vaan ilmeisesti jokin muu. Asia vaatii selvästikin tarkempaa selvittelyä

null
*Portaita riittää. Mukava katsella kerrankin ylhäältä päin

null
Arenes de Montmartre. Hyvä paikka livemusalle tms.

null
*Eiffelistä hyvät näkymät Montmartrelle mutta niin on täältäkin siihen suuntaan. Kuva seepialla kuvattuna joten päivän sää ei näyttänyt todellisuudessa ihan näin ”seepialta”.

null
*Sama kohta ja pöytä missä pari vuotta sitten tuli nautittua ateriat pahimpaan nälkään Place de Tertre aukion vieressä Au De Caset Gasgogne ravintolassa. Homma näyttäisi toimivan yhtä tehokkaasti edelleen.

null
*Kivoja visuaalisesti.

null
*Melkein pääsi seinän läpi…

null
*Moulin de la Galette. Lienee kopio viereisestä muutaman metrin päässä olleesta samanlaisesta hökötyksestä. Aikoinaan Montmartren huippu ollut näitä hollannista tuttuja laitteita täynnä. Nykyään jäljellä lienee kopioita tms. meitä turisteja varten. Mukavia kohteita kameralle.

null
*Tämä ehkä se alkuperäinen. Jos on niin varmaan muutamaan kertaan restauroitu joten onko alkuperäisyydestä mitään jäljellä`?

null
*Punainen mylly. Lienee tuttu joskus 60-luvulla viimeisillään rahoillaan täällä olleille suomalaisille historian opiskelijoille. Halvalla sisään mutta köyhänä ulos 🙂

null

null
*Bastille. Hieman eri alue siihen perinteiseen näkymään tältä aukiolta. Kannattaa ottaa suunta kohti Seineä ja vaihtaa kadulta kanaalin suuntaan.

null
*Siisti kanaali. Pitkä matka veneellä täältä merelle. Hieman ihmetyttää että jaksaisiko Seinellä edestakaisin veneillä kovin pitkään. Vaikuttaisi hieman yksitoikkoiselta verrattuna esim. Koitereen saaristoon. Napoleonin aikaansaannoksia ja ihan Pariisia hyvin piristävä sellainen

null
*Joku outo möykky kuvassa?

null
*Kevät tulossa. Meidän mielestä kadoksissa. Luonto päättää lopullisen tuomion.

null
*Kuvia

null
Canal st. Martin Seinen pään reunavalleja Bastillen aukion vieressä. Bastillehan tuhottiin aikoinaan täysin Ranskan vallankumouksessa. Mihin hyvä kivirakennusmateriaali katosi? Ei kumminkaan tuhkana tuuleen vaan osa käytettiin kanaalin reunavallien rakentamiseen. Turvaava vankila muuttui aikojen myötä suojavaksi muuriksi seinien sortumista varten..

null
*Mitä Bastillen linnotuksesta jäljellä. 4 asiaa. Tornien kuviot Bastillen aukion kiveyksissä, pienet perustukset metroasemalla, uudelleen käytetyt kivet kanaalin reunamuureissa sekä tämä alkuperäiseltä paikalta siirretty tornin pätkä naapurin Sully-Morland aseman vieressä olevassa puistossa. Bastillen vankila on ollut aikoinaan sen verran merkittävä vallankumouksen vihan kohde että tulevien sukupolvien ajatteleminen esim. historian kannalta on jäänyt jäänyt toissijaiseksi.

null
*Napoleonista ei näköjään Pariisissa pääse eroon. Edes parhaimpien viiniravintoloiden mainoksissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

fifteen − 4 =