30.3 Pariisi 5. päivä

Päivän ohjelma valokuvina. Anne lähti Hallesin alueelle kauppoja kiertämään joten itse käytin tilaisuuden hyväksi ja karkasin kameran kanssa Citen suuntaan. Alue kylläkin kuvattu ennestään jo moneen kertaan mutta hyvä ottaa vertailukuvia uudella kameralla suhteessa vanhaan. Silti aina löytyy jotain uutta pientä

null
*La Conciergerie. Entinen kuninkaan asuinpaikka ennen Louvreen siirtymistä 1300-luvulla. Tunnetumpi lienee vallankumousajan vankilana olostaan. Jos Pariisissa käydessään onnistuu olemaan näkämättä tätä rakennusta herää kysymys tuliko oltua jossain muualla. Sen verran keskeisessä paikassa ettei vahingossakaan voi välttää.

null
*Yksityiskohdat ovat aina kivoja. Hieno kello mutta missä ja mikä sen tarina on. Sijaitsee Conciergerien suurimman ja tunnetuimman tornin kyljessä. Tai sijainnut samassa paikkaa jo aina 1500-luvulta lähtien. Alunperin samalla kohdalla sijainnut 1300-luvulta lähtien Pariisin ensimmäinen julkinen kello. Onkohan ajalla tuolloin ollut niin väliä? Eipä ole tainnut olla. Nykyinen versio restauroitu viime aikoina joten siinä selitys kullankiiltoon ja puhtauteen.

null
*Victor Hugon 1830-luvulla luoma The Hunchback of Notre-Dame eli tunnetummalta nimeltään Quasimodo seurailee silmät pyöreänä nykymenoa kotinsa ympäristössä. Tosin en ole varma tuliko kuvattua oikea patsas. Vaihtoehtoja meinaan riitti

null
*Rooman ajan jäljistä ei näköjään pääse eroon. Ihmekös koska hehän Pariisin aikoinaan ovat perustaneet. Tarkemmin sanoen suurin osa Euroopan suurkaupungeista on kehittynyt roomalaisten kylien/sotilaslinnoitusten pohjalle. Rue de la Colombe. Pieni hiljainen katu heti Notre Damen varjossa. Katukivissä jäljet 1898 löydetystä Citen saarta kiertävistä rooman ajan suojamuureista.

null
*Rue des Ursins Citellä =saari jolla Notre Dame sijaitsee. Muutamia alkuperäisiä vanhoja kujia. Vanhoista valokuvista päätellen tämä alue on ennen ollut todella sokkeloinen, likainen, köyhä jne. Kunnes 1850-luvun jälkeen Hausmann pisti katujärjestyksen koko kaupungissa uusiksi. Samalla meni tämänkin saaren kadut ja alueet uusiksi..näitä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

null
*Tänne ylös Quasimodon kotiterassille piti päästä. Liian pitkä jono jotta malttaisi jonottaa. Onpahan tavoitetta yrittää uudestaan joku toinen tuleva kerta. Sillä erotuksella että tulee aikaisin aamusta.

null
*Pont de l’Archevêché – Rakkauslukkojen ripustaminen näihin siltoihin on näköjään saanut täällä ihan oman ulottuvuuden. Onkohan siltainsinööri ottanut painonlisäyksen huomioon? Lukkoja on meinaan muutama. Jos ero tulee niin tuleekohan ihmiset poistamaan laittamansa lukon?

null
*Hieman eri näkymä tuttuun kohteeseen. Jostain syystä tämä näkymä näkyy aina Pariisissa kuvatuissa elokuvissa tai sarjoissa. Luulisi että muitakin kuvauskohteita olisi riittämiin
null
*Les Halles ja Eglise Saint-Eustache keskellä remonttia. Toinen meneillään täällä Hallesissa. Ensimmäisen myötä katosivat vanhat markkinhallit ja historiallinen miljöö. Toivottavasti tämä toinen tyydyttää Pariisilaisia lopputuloksineen paremmin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

four × four =