6.12 Intia – Chennai – Kapaleeshwar temple – Marina Beach – Citi Centre Mall

Tiistai. Hieman rauhallisempi päivä kuin eilen mutta ei mennyt silti ihan sohvaperunana. Aurinko paistoi mutta yllättäen lämpötila ei ollutkaan tukalan helteinen. Ennakoikohan sadetta? Toivottavasti ei lunta kuten Suomessa itsepäisyyspäivän kunniaksi. Onneksi olkoon sinne. Täällä shortsi ja t-paita keli. Tosin pitkät housut pitää olla päällä. Täällä ei shortseja harrastella.

Nyt kun pari päivää on pyörinyt ympäri kaupunkia niin alkaa saamaan hieman käsitystä tästä kylästä (n. 7 000 000 asukasta). Lehmänhermojahan täällä Intiassa tarvitaan sillä kaikki perusasiat kestää kauan. Kiire ei ole, byrokratia jyllää ja paperia kuluu. Täytyy varmaan hieman rauhoittaa omaa kaupungin tutkimistahtia sillä nyt jo tuntuu että tärkeimmät paikat on kierretty päällisin puolin. Mitähän loppuina 11 päivänä sitten tekisi? Eiköhän täältä löydy jotain, vaikka käydä parhaimmat shoppauskujat hieman tarkemmin läpi.

Ero Bangaloreen on huomattava. Jotenkin tuntuu että samaa ei löydy mistään vaikka eroa paikkakunnilla on vain n. 300 km = 5 tunnin ajomatka täkäläisittäin. Shoppauksen suhteen ei ole vielä oikein osunut silmään sen kummempaa. Tähän ikävään harrastukseen pitää paneutua myöhemmin ihan omalla erityisellä asenteelle. Tammikuussa Bangaloressa sai yhdellä eurolla max 62 rupiaa. Nyt saa lähes 70 rupiaa, eli ero alkaa olemaan jo huomattava. Ai niin…tämän alueen plussaksi pitää sanoa että kaikki ruoka on tulisempaa verrattuna Bangaloreen. Aivan kuten siellä taannoin sanoivatkin. Nyt uskon koska itse koettu. Ja hyvä näin koska mitä tulisempi niin sitä parempi. Paratiisi ruuan suhteen minulle. Ja näkyy tuo maistuvan pojillekin vaikka ilmeisesti heillä on ensikosketus tämän kulttuurin ruokiin ja antimiin.

Loppuviikosta joko torstai tai perjantai täytyy käydä näyttämässä naama poikien työharjoittelupaikassa Mehta’s Hospitalissa. Kuulemma ihan hyvä paikka. Atk-hieman eri tasoa ja laitos toimii laittomilla piraattiohjelmilla mutta silti toimii. Ihan kuin omalla kotikoneella. Aitoa saa hakea suurennuslasin kanssa. Ei vaiskaan. Kaikki on laillista niin kuin pitääkin.

null
*Kapaleeshwar temppeli. ”Ei hinduna” parhaimmat sisäosat jäivät näkemättä. Olisi pitänyt varmaan oma uskonto vaihtaa lennosta jotta olisi päässyt. Rakennuttu 700-luvulla eli ikää riittää. Paikasta ei tullut sitä VAU ilmiötä mutta kiva oli käydä katsomassa.

null
*Eilen ostettiin pienet jasmiininkukat hyvää tuoksua tuomaan. Tänään hankittiin kuvan mukaiset järeämmät pelit. Huone tuoksuu nyt siihen malliin että ajatuksena on siirtää kukkalaitos parvekkeelle. Tulikohan taas innostuttua liikaa?

null
* San Thome Basilica. Katolilainen kirkko. Hieman poikkeaa normaalista tarjonnasta. Mutta kivan näköinen. Valokuva vaan ei ihan onnistunut halutulla tavalla. Kirkon vika kun ei ylä- ja alaosa eivät mahtuneet samaan kuvaan. Kuvaajassa ei koskaan ole vikaa:)

null
*Marina Beachin toista kaukaisempaa ja kapeampaa päätyä. Eilen tuli toinen vastapuoli tutuksi. Ei ihan idyllisintä mutta mielenkiintoinen alue aina valokuvaamisen suhteen. Ei ihan aurinkolomapaikka.

null
*Kyllä ne muutkin harrasti valokuvausta. Ei oltu Teron kanssa ainoita

null
*Poseeraajia riitti taas. Kaikki halusivat päästä kuvaan joten tilannehan käytettiin heti hyväksi. Kukaan ei varmaan tajunnut että pääsivät myös videolle samaan aikaan.

null
*Lisää innokkaita. Osa pyyteli rahaa jälkikäteen. Suurin osa ei. Yhdelle heitin 100 rp. = reilu euro. huvin vuoksi ja varmaan oli tyytyväinen. Kiva aina välillä tehdä ihmisiä iloiseksi.

null
*Kodikasta ja viihtyisää?

null
*Tukat takussa mutta hauskaa näytti olevan. Iloja elämän pienistä asioista, kuten päästä valokuvaan. Tällä alueella tätä asennetta varmaan tarvitaankin.

null
*Telttamajoitusta eli ihmisten ihan oikeita asumuksia. Mitähän olisivat tuumanneet kun olisi laittanut oman laavun pystyyn rivin jatkoksi.

null
*Kuka ei kuulu porukkaan? Toivottavasti valkoinen hlö tuo onnea kuten täällä Aasian suunnalla yleensä tapana on. Oma naama varmaan toisi pelkkää epäonnea:)

null
*Rantabulevardia edelleen.

null
*Eiköhän nämäkin päädy pataan jossain vaiheessa. Valitettavasti. Ansaittu lepotauko koko perheelle.

null
*Tsunamin aikaan aalto vei tältä rannalta n. 300 ihmistä. Suurin osa lenkkeilijöitä ja rannalla leikkiviä lapsia. Väärässä paikassa väärään aikaan.

null
*Chennai Lighthouse. Hyvän kuvakulman saisi tuolta ylhäältä.

null
*Chennai Citi Centre ostari. Hieman parempi sisääntulo kuin Espoon Isossa Omenassa. McDonaldsin kattoterassi oli kiva. Panoraamanäkymät pimenevän Chennain ylle. Ei paha.

null
*Ja ruoka ostarin yläkerrassa oli herkullista. Chicken Tikka Masala. Tulisuutta oli tällä kertaa erittäin kiitettävästi. Harmi että riisit jäi tilaamatta joten meni ikään kuin keittona.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

seven − 3 =