12.6 Gili Trawangan

Yes. Tasan 24h siihen meni että kotiovelta pääsi perille Balin hotellille. Tärkein kumminkin että ei tarvinnut jäädä Vantaan lentoaseman Cumulus hotellille yöksi kuten joskus vuosia sitten, kun jo lennossa oleva kone hajosi ja palasi takaisin kentälle. Tällä kertaa kone jatkoi suunnitellusti suoraan kohti Bangkokia ja vieläpä aikataulussaan. Uusi kone 350 oli oikein mukava. Puitteet, ruuat jne. toimivat oikein hyvin. Koskaan ei varmaan ole kenellekään mikään täydellistä tänä päivänä. Aina hyvä silti palautella hieman historiaa tai edes se kuinka entisaikaan matkustettiin Aasiaan, puolivuotta laivalla Afrikan kärjen kautta. Perille pääsi jos kaikki meni hyvin, yleensä ei. Nykyään hieman helpompaa.

Bangkokissa nopea vaihto Balille menevään koneeseen. Aikaisemmin Air Asia lähti samalta Suvarnabhumin kentältä, nykyään ei. Eli taksi alle ja kentän vaihtoon. Taksilla 45 min, +50 km ja 500 baht eli n. 13€ = ei kovin kallista. Ehkäpä sen takia että jokaisella taksikuskilla täällä ei ole verovapaa mersu alla.

Balilla Hotelli Kuta Mercury (tuttu viime vuodelta) toimi hyvin yhden yön välipaikkana. Tarkoitus oli vain levätä ja kerätä voimia seuraavaa päivää varten. Mutta..ainahan matkassa pitää olla ylläreitä. Liian hyvin meni alku. Matkakamat äkkiä pois ja rantakamat päälle. Muuten hyvä kunnes rinkasta tuli kaivettua esiin hyväksi havaitut ja toimivat sandaalit. …””##tu. Oli joo sandaalit: yksi musta ja yksi ruskea, ja molemmat oikeaan jalkaan. Sama sille että olivat erivärisiet, kunhan olisi edes olleet muuta kuin kaikki samaan jalkaan. Säilytän kaikkia samassa kotona ja otin sitten kummastakin vahingossa mukaan ne oikean puolen parit!..värisokea. Eli sandaaliostoksille mars kiroilujen kera mutta onneksi jotain korvaavaa löytyi. Pikkujuttuja, mutta silti aika isoja kun tulee kysymykseen kengät millä pitäisi kävellä seuraavat 3 viikkoa.

Nyt kumminkin perillä siellä missä alkujaankin pitikin. Loma voi virallisellisesti alkaa. Gili Trawangan ja Gili Villas majapaikkana. Not Bad! Kolmas kerta täällä. Miksi aina palata samaan paikkaan? Noh…meriselitys on että me lähinnä hyväksi käytetään näitä aikoinaan hyväksi havaittuja paikkoja mitä tulee sään ja vaatimusten suhteen matkalla jonnekin uusiin tuntemattomiin. Kiva muistella vuoden 2008 ja 2012 käyntejä täällä. Kumminkin täällä seuraavat 4 päivää täällä varmaan varmistavat etteivät aikaisemmat kerrat olleet turhia.

Aurinko paistaa, trooppisen mukava lämpö ja relax. Jotenkin työasiat unohtunut kummasti. Jatketaan kuulumisia täältä myöhemmin…sitten kun jaksetaan’

sasas

02062016 068

IMG_3942

02062016 100

ilta02062106 018P

02062016 084

02062016 039

02062016 055

02062016 053

02062016 036
02062016 002