14.10.2019 – Pariisi – Jardin des plantes ja Parc Zoologique de Paris

Maanantai. Eilen tuli käveltyä erilaisia portaita ylös ja alas se verran että tänään oli otettava hieman rauhallisemmin. Tai niin sitä suunniteltiin kunnes huomasi jälleen olevansa tilanteessa että kilometrejä taas hirveä määrä takana.

Päivän ohjelma oli perusidealtaan aika simppeli. Anne lähti kaupoilla ja minä omalle reissulle kohti Jardinin puistoa. Sää suosi jälleen ja lämpö helli. Metrolla Juissieun asemalle josta pääsi suoraan kohteeseen hyvin helpolla. Matkan varrella tuli vastaan myös edellisiltä reissuilta tuttu paikka Arene Lutece eli roomalaisten aikanaan rakentama amfiteatteri.

Itse puistossa sijaitsi myös Pariisin eläintarha. Liput maksoivat 13 € mutta oli kaiken käytetyn rahan arvoinen. Harmi että kamerasta alkoi loppumaan virta joten kuvausta piti hieman rajoitella. Onneksi tuli silti saatua muutamia hyviä otoksia itse asukeista. Puiston jälkeen sitten lopulta Seinen rantoja pitkin Ile Saint Lousin n ja Mareen kautta Hallesin asunnolle. Upea päivä. Pituutta reissulle kertyi vajaa 5 kilometriä.

Leopardia parhaimmillaan
Gloriette de Buffon
Arenes de Lutece – roomalaisten amfiteatteri keskellä Pariisia
Arenes de Lutece. Idyllinen keidas keskellä Pariisin taloja
Ranskan kansallispelin pelinappulat
Lumileopardi
Canal St. Martinin suuaukko Seinen varrella