3.1.2020 – Malediivit – Coco Palm Dhuni Kolhu – Osa III – Sunset Lagoon Villa ja Embudhoo

Embudhoo – Jos jonnekin olisi pakko joskus haaksirikkoutua niin tässä olisi tätä varten vallan mukava paikka. Voit halutessasi tilata hotellin respasta ”yön saarella” reissun kaikilla herkuilla ilman sen suurempia haaksirikkoutumisia. Tosin aika kallista hupia. Varmaan ihan kiva kokemus kun ilta pimenee ja viidakko ympärillä herää henkiin. Meille riitti päivän reissu.

Embudhoo saari
Majoitus saarella

Muutenkin tämä Baa-atolli taitaa olla suhteellisen erikoinen paikka täälläpäin. Parhaimmat tai ainakin tunnetuimmat resortit sijatsevat tällä atollilla. Meren alta löytyy jotain poikkeuksellista koska atolli on Unescon perintökohdelistalla. Tosin Embodhoon ympärillä ei ollut kovin paljoa nähtävää. Jotain pientä silti ja mikä tärkeintä, vesi oli kirkasta ja lämmintä. Hiekkarannat olivat hienoja.

Saarella meni n. 4 tuntia. Kyyti haki meidät takaisin resortille, jossa matkalaukut olikin jo siirretty uuteen asuntoomme Sunset Lagoon Villaan nro. 101. Sisään astuessamme ymmärsimme vallan hyvin miksi ne tuplabuukauksen takia täällä olevat eivät halunneet lähteä pois ja luovuttaa paikkaa meille. Emme mekään olisi näin tehneet. Hieno ja todella iso ja kaikilla herkuilla, tv mukaan lukien. Aurinko paistaa isolle terassille aamusta iltaan. Jos meri ei kiinnosta niin leikkejä voi harrastaa omassa altaassa josta löytyy oma lasi-ikkuna suoraan mereen. Vedet ympärillä ovat kirkkaita mutta käytännössä eivät sisällä mitään nähtävää. Tosin toissa päivänä tuli hiekasta pohjalta bongattua vähintään Annen kokoinen rausku. Hieman sykähdytti kun tajusi mikä siellä mötkötti.

Kuvattuna kämpiltä päin.
Olohuone. Makuuhuone erikseen + vessa jossa poreallas.

Tämä päivä nautitaan tästä. Ruokakin tilattiin jo illalla huoneeseen ja aamulla myös. Täytyy tänään pitkästä aikaa silti mennä pääravintolaan syömään ennen kuin ne alkaa ihmettelemään mihin olemme kadonneet. Eilen oli pitkästä aikaa ihan näkemisen arvoinen auringonlasku.

Huomenna myöhäinen chekkaus täältä pois, eli käytännössä koko päivä vielä aikaa. Kone lähtee Malesta Dohaan ilta kuuden aikaan. Dohassa pitäisi olla n. 4-5 tuntia myöhemmin jossa sitten puolestaan yli kahdeksan tunnin odotusaika aamulla lähtevään Finnairin koneeseen. Saa nähdä mitä tuolle ajaksi yöllä keksisi tekemistä. Kaupungillakin voisi käydä mutta tuohon aikaan kaikki taitaa olla kiinni. Onneksi lomaa on vielä kotosalla jäljellä ke 8.1 asti. Loiventaa järkytystä ilmaston vaihdon takia. Tai kuulemma siellä Suomessa taitaa talvi olla jo peruttu, sen verran lämmintä tuntuu uutisien mukaan olleen viime päivinä.