21-23.7.2022 Shoppausta ja fillarointia – Pequera – Cala Fornells

Vielä pari kokonaista päivää jäljellä. Mitenkähän ne voisi käyttää parhaiten hyväkseen, liikaa itseänsä silti stressaamatta? Yksi lääke tähän oli lähteä tutustumaan kylän bulevardiin ja sen ostosmahdollisuuksiin. Paljon ruokapaikkoja, matkamuistomyymälöitä, pieniä supermarketteja sekä erilaisia erikoisliikkeitä. Ihan perinteinen tarjonta, jokaiselle löytyy varmaan jotakin. Jopa meillekin löytyi jotakin pientä. Muuten tämä toiseksi viimeinen päivä meni loppupäivän osalta vedessä uimapatjan kanssa ihan aikuismaisesti leikkien. Olihan edellisestä kerrasta jo muutama päivä, sillä pari päivää meni suurimmalta osalta autossa istuen. Lopulta päivä päättyi auringon laskiessa hyvään intialaiseen ruokaan. Aika normi lomatouhupäivä.

Viimeinen päivä aiheutti jo hieman miettimistä, että mitä tehdä, jotta päivästä ei tulisi jonkin aikaisemman päivän toisinto. Lopulta päätimme vuokrata fillarit. Hinta 35€ / vrk ja pyörän malli ”sähköpyörä”. Eipä oltu kumpikaan aikaisemmin tämmöistä testattu mutta nyt olimme molemmat ihan myytyjä. Olipahan epeli peli. Jyrkätkin mäetkin meni polkemalla ylös ”turbo-asetuksella” kuin tyhjää vain, jopa halutessaan hieman kiihtyen.

Kohteeksi otimme vastarannalla olevan Cala Fornellsin rannan. Matkaa tänne oli fillarilla ehkä 15-20 min hotellilta. Hyvä matka oppia ja kokea sähköpyörän perussalaisuudet. Ranta tällä puolella poukamaa olikin varsin idyllinen. Ehdottomasti tämän alueen parasta ja kauneinta antia. Hotel Fornellsin edestä löytyy kiva tasoitettu rantaterassi josta pääsee syvempään ja kirkkaaseen veteen hyvin helposti. Ainoa vaan että porukkaa oli paljon mutta aina sinne sekaan mahtuu, kun vaan rohkeasti änkeää. Takaisin keskustaan kannattaa ajella rantaa pitkin kulkevaa Carratera de Cala Fornells tietä. Matkan varrelta löytyy todella upeita taloja, osa varmaankin ihan yksityisiä ja osa jotain muita. Puolessa välissä olevaa La Gran Tortuga ravintolaa EI kannata missata. Kun astut ravintolan terassille ja kurkkaat reunan yli merelle, huomaat äkkiä paikan potentiaalin. Risteilevät värikkäät terassiportaat johdattavat uimaan haluavan ihan alas asti tumman sinisen syvän meren reunalle. Rohkeimmille löytyy jopa  hyppypaikka, josta pääsee vapaalla tyylillä mereen. Itse valitsin vaihtoehdoista matalimmalla olevan.

Eli tässä tämä reissu pääpiirteittäin. Erilainen mutta hyvä. Tulevat työasiat eivät paljoa mieltä painaneet, joten eikö tämä ole hyvän loman merkki? 23.7 aamulla klo 9.45 Norwegianin suora kone lähti Helsingiin hieman myöhässä mutta toimitti silti ihmisten aikoihin kotiin Espooseen.

Cala Fornelss
Maisemia Carratera de Cala Fornells tien varrelta
La Gran Tortuga ravintola
Kallioiden hyppypaikka. Harvassa ravintolassa mahdollisuutta uida omassa altaassa ennen ruokailua ja hyppiä mereen ruuan jälkeen.
Päivän työväline. Oli hyvä
Yksi yleiskuva Platja Gran de Torà rannasta. Hotelli Lido taustalla mäellä ylhäällä
Hotellin viihtyisiä terassialueita. Tosin kaikki varattuja joten oman saaminen voi olla hieman hankalaa. Parhaimmista paikoista käydään varmaan kovaa taistelua. Voi varata maks. viikoksi. Kun merkattu omalla ”lapulla”, kukaan muu ei ole oikeutettu käyttämään tuolia.
Bubble Tea kokeilu 5€. Ei tehnyt vaikutusta vaikka joka paikassa tulee nykyään vastaan