12-15.7.2023 Singapore – Marriot Tangs Plaza Hotel ja sekalaista kaupunkielämää

Matka alkoi olemaan viimeistä majoituspaikkaa vailla valmis. Vielä yksi siirtyminen ja sitten kotiin. Lopuksi olimmekin jättäneet helmen pohjalle – Marriot Tangs Plaza. Sijaintihan tällä paikalla on hyvä. Tämän osalta paikka on meille hyvinkin tuttu. Aina aikaisemmin olemme aloittaneet perinteisen Orchard kierroksen kadun alkupäästä ja päätyneet yleensä viimeisillä voimilla tänne Tangs Plazan eteen josta sitten taksilla takaisin majapaikkaan. Tällä kertaa tilanne olikin toisinpäin. Olimme kerrankin heti aluksi parhailla paikoilla ja vieläpä hyvissä shoppausvoimissa. Orchardin metroasemakin oli suoraan vieressä josta pääsi halutessaan helposti melkein mihin vain Singaporea. Tällaista halua meillä ei tällä kertaa suuremmalti ollut.

Koska olimme jo hyvissä ajoissa yrittämässä huoneeseen pääsyä, tiesimme sanomattakin että näin aikaiseen se ei tule onnistumaan. Nyt olikin hyvä aika lähteä metsästämään aamiaista naapurissa olevasta Lucky Plazan Foodcourtilta. Semmoinen löytyikin ja vieläpä varsin ikimuistoinen😊 Kannattaa hieman etukäteen tarkemmin selvitellä mitä tilaa. Tällä kertaa pitkän pähkäilyn jälkeen jostakin ihmeen syystä päädyin “kuvissa” hyvältä näyttävään keittoon nimeltään Gotong Patangas. Olisi ehkä kannattanut tarkemmin selvittää mistä oli kysymys. Jälkikäteen selvitettynä kävikin ilmi että kyseessä on Filippiiniläinen naudan sisäelinkeitto. Olihan siinä hieman oma outo maku ja aika paljon sitä tuli syötyäkin ennen kuin epäilykset sopan laadusta alkoivat herätä. Ei ihan meidän juttu, enkä usko että kovin monen muunkaan. Gotong Batangas is a Filipino soup dish prepared with different beef offal like liver, tripe, lungs, heart and tendons together with beef shanks with lots of garlic and ginger.”

Lopulta pääsimme kumminkin hyvissä ajoissa huoneeseemme. Huonetyyppinä oli tällä kertaa hieman erilainen ratkaisu, Pool Terrace room. Eli huoneesta oli suora pääsy altaaseen sekä täysi käyttöoikeus saman kerroksen M-Loungeen. Jälkikäteen ajatellen olisi ehkä voinut olla mukavampi vaihtoehto olla jossakin yläkerroksien huoneessa maisemien kanssa. Nyt maisemat rajoittuivat lähinnä uima-altaaseen. Mutta oikein hyvä oli näinkin. Lounge oli oikein hyvä ja tarjoilut pelasivat. Täällä meidän oli hyvä olla. Majapaikkana ensimmäisen kuvan oikeanpuolisin asunto, katettu terassi suoraan taustalla olevan Wisma Atria kauppakeskuksen talon edessä.

Sandsista emme viitsineet lähteä kaupunkia enempää kiertelemään koska tiesimme että täältä Marriotista on helpompi lähteä ennalta mietittyihin paikkoihin, Mustafa Center, Arab Street, Chinatown jne. Taitaa olla 7. kerta tässä kaupungissa joten onneksi ihan kaikkia paikkoja ei tarvitse tällä reissulla enää käydä kiertämässä.

Arab street oli meille kummallekin kumminkin uusi tuttavuus. Tai itse olen sateisella säällä siellä joskus yksin “hieman” pyörinyt mutta liikoja sen kummempia näkemättä. Nyt sää oli unelma joten alue aukesikin ihan uudella tavalla. Kivoja pikku kujia ja hieno moskeija. Varmaan kiva alue iltapimeällä ja täynnä hyviä Lähi-Idän ruokapaikkoja. Alla pari kuvaa Arab Streetiltä…

Seuraavan päivänä olikin vuorossa Chinatown joka sään suhteen olikin totaalisesti eilisen vastakohta. Vettä satoi koko päivän mutta silti onnistuimme kiertelemään paikat sateenvarjojen kanssa ilman että olisimme pahemmin kastuneet.

RUOKA
Nälkäiseksihän tässä kaupungissa ei tarvitse jäädä. Mihin tavarataloon ikinä satut menemäänkään niin aina jossakin vaiheessa tulee vastaan “Foodcourt”. Pieniä, mitä erikoisempia ruokia tarjoavia liikkeitä näkee joka paikassa. Tällä kertaa sattui vielä olemaan paikalliset ruokamessut Takashimayan keskusaukiolla.

Löytyy sitä herkullisemmankin näköistä. Ja aina pitää muistaa että vaikka näyttää ”epämääräiseltä” voi silti olla hyvinkin herkullista. Ohessa niitä herkullisempia

The end of Summer 2023 trip – Indonesia – Singapore