11.4 Amritsar

Vika päivä täällä ja aamulla aikaseen taas ylös Delhin kautta Bangaloreen. Ei hauskaa. Paitsi kun tietää mikä yöpaikka odottaa. Jeet Travels hoitaa hommat hienosti. Jos joskus tänne ihan lomalle tulee eksyttyä niin ehdottomasti annan heidän hoitaa varaukset ja muut käytännön asiat.

Mutta tänään alkoi sitten olemaan virallisempaa. Aluksi kohteena Pingalwara, lahjoitusvaroin toimivassa hyvin arvostetussa laitoksessa täällä. Pitää huolta yhteiskunnan vähempiosaisista. Ei rahallisesti vaan terveydellistä ja henkisistä syistä olevista jne. Hyvä harjoittelupaikka alan opiskelijoille. Kylläkin vaativa sellainen.

Ennen seuraavaa tapaamista Khalsa Collegen kanssa ehdin shopata muutaman tunnin jotain pientä. 100€ meni ja saaliina romua seinälle, parit suorat hyvät huosut, kunnon paita, kengät ja muuta ihmeellistä. Omasta mielestä vaatteiden laatu on hyvää mutta ammattilainen voipi puolestaan olla montaa mieltä:)

Lopuksi pääsin Khalsa Collegelle pitämään palaveria Dr.Dhillonin kanssa. Just…olikin aika kiva tilaisuus. Kaikki koulun opettajat istuivat takana seuraamassa mistä kysymys. Tulikohan niille selväksi kun meinasi jäädä itsellekin epäselväksi. Kuumottava paikka. Vielä kuumottavampaa oli saada selville että jos halutaan että suunnitelmat toteutuu niin hänelle pitäisi organisoida 3 päivän ohjelma toukokuussa Suomessa. Ok. Itsellä ei riitä resurssit mutta onneksi mun tehtävä onkin koordinoida asioita muille kuten titteli koordinaattori jo pitkälti kertookin:) Eli ei muuta kuin muita nakittamaan niin kuin armeijassa. Ehkei kumminkaan ole ihan näin läpihuutojuttu. Voi rähmä..Pitäiskö aikaistaa perinteistä Aasian lomaa jotta pääsisi tästä jutusta eroon?

ps. Hissillä varsin hauska matkustaa hotellissa kun sähkökatkoja koko ajan.

ps. II. Selvisi että eihän se eilinen temppeli TÄYTTÄ kultaa ollut vaan kultapinnoitettu. Silti kultaa käytetty tarkalleen 1950 kg. No niin. Tulipahan tämäkin korjattua.

Ihan vain pari kuvaa päivältä

null
*Kotina Pingalwara. Löydetty hylättynä Kultaisen temppelin alueelta. Tämmöisiä sieltä kuulemma löytyy aika usein:(

null
*Kuva kertonee jo aika paljon. Löytyi Pingalwaran museon historianvalokuvista joita saimme vapaasti kuvailla. Entisiä asukkaita ja hoidettavana olleita.

null
*Mieleltään häiriintyneiden ja vastaavien asuintiloja. Hieman paremmat olosuhteet kuin kadulla.

null
*Khalsa College. Jo pelkkä miljöö pistää mielen nöyräksi ja matalaksi matkalla neuvotteluun!!

null
*Sama rakennus mutta eri kulmasta 1950-luvulta. Alunperin Brittien hallintorakennus

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

14 + five =