17.2 – Jardin Majorelle – Gueliz – Medina Souks

Uusi päivä ja uudet kujeet. Taksi alle ja katsomaan Garden Majorelle puistoa. Monenlaisia puistoja on tullut vuosien varrella koluttua mutta tämä nousi korkealle meidän listalla. Paikka on tullut kuuluisaksi Yves Saint Laurentin ansiosta. Alunperin puisto on perustettu 1920-luvulla mutta joutui rappiolle vuosien varrella. Kunnes 1980 YSL ihastui paikkaan ja pelasti sen totaaliselta tuholta. 2008 kuoleman jälkeen suunnittelijan tuhkat siroteltiin tänne. Eli ilmeisesti oli hänelle suhteellisen tärkeä paikka. Harmi että aurinko ei paistanut tällä kertaa. Väriloisto olisi varmaan päässyt kunnolla oikeuksiinsa aurinkoisella säällä. Eipä pilvet meidän menoa silti pätkääkään haitannut.

Pieni pläjäys Marrakech historiaa. Eli olemme n. 1100-luvulla Berbereiden perustamassa Länsi-Afrikan ”pääkaupungissa”. Islamin uskon laajentumisen myötä myös hallitsijat vaihtuivat uusiin. Alue toimi keskeisenä tukikohtana islamin sanoman laajentamisyrityksessä Euroopan suuntaan. Melkein onnistuivatkin tavoitteessa. Uusi ja nuori aatemaailma ehti päästä pelottavan pitkälle Euroopan alueelle. Onneksi Frankkihallitsja ”Martel = vasara” joukkoineen olivat hereillä sekä voimissaan ja näin onnistuivat pysäyttämään uuden aatteen vyöryn 732 Poitiersin taistelussa. Hyvä näin, sillä muuten meilläkin saattaisi olla minareetteja kirkkojen sijasta. Puhumattakaan päivittäistä rukoushetkistä. Tässäpä tämä historia lyhyesti tiivistettynä.

Paluumatka Majorelle Gardenista suuntautui Marrakechin uudelle kaupunkialueelle. Tarkoituksena oli löytää joku ostoskeskus jossa hinnat olisivat olleet helposti näkyvillä, jolloin ei tarvitsisi tinkiä tuntikaupalla itseäänsä henkihieveriin, ja silti huomata tulleensa maksaneeksi tuplahintaa. Eipä me mitään kunnon Shopping Malleja löydetty, koska ei niitä täällä taida olla olemassakaan, ainakaan samanlaisia mihin me ollaan totuttu. Pienen pyörimisen jälkeen taksilla takaisin vanhaan kaupunkiin ja soukkien sokkeloihin. Täältä ne kaupungin parhaimmat markkinat löytyvät. Tinkimistä hauskalla asenteella ja eksyksissä oloa. Tätä on Marrakech parhaimmillaan. Ilta oli hyvä päättää hyviin ruokiin Jemaa El Fnaan aukiolle.
null
*Majorelle Garden

null

null

null

null

null

null

null

null
null

<null

null

null

null

null
*Uutta Marrakechia – Gueliz – Muutama merkkiliike ja se oli siinä. Tulipahan nähtyä.
null
*Koutoubia Mosque – Länsi-Afrikan keskipiste. 77 metriä korkea ja rakennettu n 1100-luvulla.

null
*Turistihoukuttimia Jemaa El Fnaa aukiolla. Jos näitä haluaa kuvailla niin pitäisi maksaa maltaita. Onneksi kamerassa on hyvä zoomi

null

null
*Iltapalaa. Oli hyvää.

null

null

null

null
*Tämä aukko on tullut tutuksi. Matka kotiriadille kulkee aina tämän kautta

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

3 + seventeen =