19.2 – Shoppausta Soukissa

No niin. Kotiin päästy ja matka takana. Päivitellään kuvia ja kuulumisia täältä kotisohvalta. Yleisarvosana reissusta ja paikasta = erittäin hyvä ja mahtava paikka. Menee taas TOP-kympin joukkoon.

Vika päivä pyhitettiin sitten matkalaukkujen täyttämiseen. Tarkoituksena oli löytää muutama isompi artikkeli ja paljon pienempiä. Tavaratarjonta täällähän on huomattavasti erilaisempi mihin olemme tottuneet. Silti kaikki sopivat meidän tyyliin täydellisesti. Hintojen suhteen täällä on hieman vaikeampaa kuin Prismassa tai Citymarketissa. Näissä on huomattavasti helpompaa ostella kun tietää hinnat eikä tarvitse joka tuotteesta erikseen tinkiä. Täällä tämä ei onnistu ihan yhtä hyvin mutta silti mielestämme pääsimme suhteellisen hyviin tuloksiin hintojen suhteen. Välillä varmaan ylihintaan ja toisinaan markkinahintaan. Jos hinta ei myyjälle sopinut niin emme mekään väkisin ostaneet. Sama tuote saattoi löytyä muualta halvemmalla tai sitten ei. Harvassa kaupassa oli ”fixed prices” joista ei voinut tinkiä. Toisinaan taas pystyi. Koita tässä sitten löytää se kultainen keskitie. Joku tie löydettiin ja siihen oltiin ihan tyytyväisiä

Ohessa muutamia esimerkkejä mitä ja mihin hintaan. Abmer ja Musk tuoksupalat n. 10 g. palat 2-3 dirhamia gramma, riippuen laadusta. Yleensä olivat 2 grammaisia ja loppuhinnasta pystyi tinkimään. Argan Oil 1 litra n. 50e merkkiliikkeestä hankittuna. Kaduilla myytävät ovat huonolaatuisia ja ylihintaisia joten näitä kannattaa vältellä. Kosmeettisia ja gourmee-tarkoituksiin varten löytyy omat öljy laadut. Valitse tarkkaan ette käytä ruokaöljyä ryppyvoiteena. Kuivattua minttua iso pussi 20 dirhamia, mausteet esim. Ras El Hanaut n. 20 dirhamia 100 grammaa. Paikallista 30-50 eri mausteesta tehty sekoitus. Jokaisella myyjällä on oma versionsa joka on totta kai toistaan parempaa. Lamppujen hinnoissa kannattaa olla tarkkana. Jossain saattaa joutua tinkimään samasta lampusta ikuisuuden kun toisessa liikkeessä lähtöhinta saattaa olla sama, mihin toinen ei millään olisi halunnut suostua. Meillä pyydettiin 900 ja lopuksi saatiin 740 dirhamiin. Ei iso alennus mutta muualla lähtöhinta olisi varmaan ollut 1500 dirhamia. ”Ottomaani” nahkapallit lähtöhinta 650 dirhamia. Tinkimisen jälkeen samaan hintaan saimme 2 kappaletta yhden hinnalla. Eli puolet lähti pois. Eiköhän siinäkin ole myyjälle katetta. Kukaan tuskin tappiolla myy? Aikaisemmin ostettu peili maksoi 60 dm. Toisessa paikassa myyjä pyysi pokkana samasta 200 dm. Hinta tippui saman tien 70 dm kun mainittiin aikaisemman hinta. Nahkakäsilaukkujen hinnat pyöri n. 250 – 350 dirhamia. Näissä lähtöhinnat olivat n. 700 tienoilla. Eli tinkiä kannattaa.

null
*Löytyihän ne kunnon Atlas vuoriston lumihuiput sieltä kaupungin takaa. Aikaisemmin pilvet olivat peittäneet tämän mahtavan näkymän. Lunta ja palmuja.
null
*Helpottava aukio jossain Soukkien sekamelskassa. GPS päälle niin saman tien päästiin kartalle. Lataa Google Maps kartta puhelimen muistiin alueelta ja nauti paikallistamisesta ilman kallista data-yhteyttä. Hyvin toimii täälläkin kunhan ei ole liikaa katoksia pään päällä.

null
*Musee de Marrakech. Ulkopuoli riitti tällä kertaa. Sisäpuoli katsellaan tarkemmin netin kautta jälkikäteen

null
* Almoravid Koubba. Joku vanha raunio keskellä ei mitään, mutta silti ei tarkoita, ettei olisi yhtään mitään. Rakennuttu 1177, unohdettu hetkeksi, korjattu parisataa vuotta myöhemmin, ja ”jäänyt” unohduksiin 900-luvulta eteenpäin, kunnes joku innokas kiinnitti huomion raunioihin 1940-luvulla.

null
*Mouassiane Moskeija. Jossain tässä lähellä kuvattu Kate Winsletin ”Hideous Kinky” elokuva

null
*Tuoretta minttua

<null
*Tagine aineksia. Oliiveja ja säilöttyjä sitruunoita. Pieni sitruunapurkki 15 dirhamia. Uuden alueen Central Marketissa vastaavasta pyydettiin 50 dirmahia. Pakko oli ostaa yksi pikku purkki kotiin

null
*Keskusaukiolta Souk El Kessabinen suuntaan. Tarpeeksi pitkälle kun kävelisi niin ilmeisesti tultaisiin jonnekin Tannereiden alueelle eli nahkavärjäämöihin
null
*Jemaa El Fna. Vielä rakennusvaiheessa illan rientoja varten
null
*Paikallisten esityksiä

null
*Mukavia terasseja aukion varrella

null

null

null
null

null
null
*Etanoita. Iso annos 10 dirhamia eli 1 euro. Aika mauttomia mutta syötäviä. Anne tosin oli syötävyydestä eri mieltä

null

null
*Kojujen grillit syttyneet ja savut taas sen mukaiset

null

null

null
*Café Argana. Vuonna 2011 ravintolan edessä räjähti pommi tappaen 17 ihmistä. Pysynyt suljettuna siitä lähtien

null
*Miestanssijoita naisten asuissa

null
*Lamppukauppoja riittää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

three × five =