19.2 Pariisi – Tonic hotel ja Rue Saint Denis kierros

Matka meni huomaamatta koska Angry Birds vei koneessa ajantajun. Pariisiin saavuttiin puolisen tuntia myöhässä. Taksilla hotellille, jossa oltiin puolen yön aikaan. Vettä satoi, mutta ei haitannut sillä tiedossa oli, että seuraavana päivänä paistaa aurinko. Ja paistoihan se. Sunnuntaina suurin osa kaupoista oli kiinni, joten tallusteltiin rauhalliseen tahtiin kaupungilla. Leppoisa päivä.

null
*Sateinen näkymä hotellilta kohti Eustachen kirkkoa Les Hallesissa. Kello kolkutteli puolta yötä. Kardinaali Richelieun kastekirkko on kieltämättä upea näky, sekä pimeässä että auringonpaisteessa.

null
*Näkymät huoneen ikkunasta eivät vastanneet ihan odotuksia. Anne soitti respaan ja organisoi uuden huoneen. Eihän tuollaista pohjatonta kuilua olisi kuutta päivää jaksanut katsella.

null
*Uusi huone kerrosta ylempänä ja kadun suuntaan.. Siistit ja viihtyisät huoneet ja hotellilla muutenkin todella hyvä sijainti. Naapurikaduilta löytyy pikkuliikkeitä joka tarpeeseen. Lyhyt matka kaikkialle. Louvre näkyy kulman takana, Hallesin ostoshelvetti 100 m päässä, Seine 100 m päässä.

null
*Pariisin lienee historiallisin ja tapahtumarikkain katu Rue Saint Honore ohittaa hotellin kulman takaa. Paljon on tämä katu elämää nähnyt vuosisatojen aikana.

null
*Eilisiltainen illanviettopaikka naapurissa. Eihän me hotellilla heti nukkumaan jaksettu mennä. Kuka väittää Pariisilaisia tympeiksi? Edelleen ei ainakaan me. Olipahan ilta. Jouduttiin suoraan keskelle Pariisilaisten lauantain iltaelämän viettoa. Synttärisankarikin sai onnittelulaulun pariisittarelta Annen taustalaulun tukemana. Hauska ilta.

null
*Aamulla kunnolla nukutun yön jälkeen lähettiin kävellen kuluttelemaan kaloreita. Hyvässä kelissä lenkki venyikin huomaamatta yllättävän pitkäksi. Aurinko paistoi ja ihmiset nauttivat hyvästä säästä. Vaikea kuvitella että Suomi on juuri samaan aikaan hukkumassa lumeen.

null
*Tunnelmia matkan varrelta

null
*Mukavia ja yllättäviä vanhoja pikkukujia kuninkaiden tien Rue Saint Denisin varrella.

null
*Kuin suoraan keskiajalta. Enää puuttuu, että joku heittäisi jätevedet keskiajan tyyliin ylhäältä suoraan kadulle.

null
*Porte Saint Dennisin riemukaari vuodelta 1672. Äkkiseltään laskettuna Pariisista löytyy ainakin 5 riemukaarta. Tunnetuin sijaitsee Elyseen päässä. Hieman tuntemattomammat täällä pohjoisemmasta. Toimi aikoinaan yhtenä sisääntuloporttina Pariisia kiertävässä linnoitusmuurissa. Muutama kuningas ajellut aikoinaan tätä kautta kotiinsa Louvren linnaansa. Kuvaan meinasi vahingossa osua pari sunnuntaivuorosssa ollutta Pariisin ”ilolintua” jotka saivat pienet hepulit kun luulivat, että kuvasimme heitä. Kadulla raikasi aikamoiset ”merdet” meidän kunniaksi.

null
*Macaron leivokset eivät ole enää Ladureen yksinoikeus. Halvemmalla löytyy omat versiot McCafeesta eli McDonaldsin kahvilasta. Hyviä mutta eivät yhtä hyviä kuin alkuperäiset.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

eight − five =