20.2 Pariisi – Montreuil ja Buttes aux Cailles kierros

Maanantai.

null
*Hauska huomio Pariisin rakennuskulttuurista heti aamulla. Aika kapeita nämä talot täällä ovat kuten kuvasta näkyy. Ihan ok näkymä ikkunastamme tänään verrattuna eilisen aamun pohjattomaan kuiluun.

null
*Les Halles ylhäältä päin kuvattuna. Miten ihmeessä? Kuva on otettu suunnitelmasta minkälaiseksi Halles tulee tulevaisuudessa muuttumaan. Tällä hetkellä rakennustyöt on jo täydessä käynnissä. Ei olla liidelty yläilmoissa kuten kenties meidän paikallinen aamiaisseuralainen lähibrasseriessa. Hauska tyyppi. Nautti aamiaiseksi olutta, odotti ”jointti” lähetystä ja oli liikenteessä rullaluistimilla. Epätodellinen yhtälö.

Annen onneksi Hallesin maanalainen shoppausalue on normaalissa toiminnassa. Saakohan tämä uusi versio pariisilaiset tyytyväiseksi. Nykyinen on ollut valtava pettymys, sillä kaikki tuntuvat kaipaavan niitä vanhoja Les Hallesin ”halleja”. Joka tapauksessa yksi kiva viheralue lisää Pariisin keskustaan.

null
*Montreuil markkinat. Tänne oli suunniteltu tultavaksi näin maanantaiksi. Piti olla trendikkäiden nuorten suosima vintage-paratiisi, no ei ollut, tai ei kuuluttu kyseiseen ryhmään. Aika turha paikka tällä kertaa, joten siirryttiin taustan Carrefouriin ja Centre Commercialeen joka ei myöskään ollut maata mullistava. Mutta pääasia olikin tutkia ja saada käsitystä Pariisin paikoista. Toki näillä markkinoilla on vanhat perinteet jo 1800-luvun puolelta. Sitä emme tiedä onko sijainti enää sama. Käytiin syömässä Cafe Brasiliessa ja täytettiin kupu hyvällä kana-annoksella ja päälle Oriental teetä. Kiva tarjoilija kävi aina juttelemassa ja ranska oli koetuksella kun ei englantia ymmärtänyt. Täällä kovasti kiinnostaa mistä ollaan kotoisin, Suomea ei ole vielä veikattu kertaakaan.
null
*Porukkaa riitti ja myyjillä oli aikaa pitää yhteyttä ulkomaailmaan. Liekö pelasivat Angry Birdsiä kännyköillä.

null
*Shoppaushirmu tähystää seuraavaa rättiläjää hamassa kaukaisuudessa. Päättäväinen katse paljastaa ammattilaisen. Harmi että mitään ei silti löytynyt. Aikalailla riepua oli tarjonta.

null
*Kivoja taloja matkan varrella. Kuvaaja eikä talo ollut vinossa, vaan tarkoitus oli hakea taidetta. Taisi silti mennä vinkkuraan.

null
*Gallen-Gallela Pariisin Musee de Orsayssa. Koskaan ei ole tullut yhtään kyseisen taiteilijan alkuperäistä taulua nähtyä. Ehkä nyt olisi hyvä tilaisuus Pariisissa. Monta taulua yhdellä kertaa. Onhan kyseisellä taiteilijalla omat perinteet Pariisissa.

null
*Montreuilin jälkeen metrolla Place de Italylle. Eri maailma kuten arvattiinkin. Eli taas löytyi uutta. Vaikka kuudes kerta täällä, niin silti aina löytyy uutta kun vaivautuu etsimään. Ei sitä Eiffeliä montaa viikkoa jaksa ympäri pyöriä. Parvekkeillakin ”kasvit” kasvaa ihan omissa mittaluokissaan.

null
*Buttes aux Cailles. Yksi Pariisin harvoin mainituista nähtävyyksistä. Turha tulla tänne minkäänlaisen monumentaalisen erikoisuuden takia. Alue on tunnettu lähinnä sen erilaisen kylämäisen miljöön takia. Meille tuli Tallinnan vanhakaupunki mieleen.

null
*Kivoja rakennuksia Cailles`ssa. Naapurin uimahallin sisäänkäynti oli suunnilleen samaa tasoa.

null
*Annen leipomo. Ei minun!

null
*Eglise Sainte Anne. Annella tuntuu olevan valtaa tällä alueella.

null
*Yllättävää nähdä kivoja pikku puistoja keskellä kerrostaloja. Kesällä varmaan kiva keidas vilvoitella.

null
*Lopultakin kotikatu. Kierrokseen meni suunnilleen 6-7 tuntia. Eli ei ihan sohvalla löhöily päivä. Toisessa suunnassa kadun päässä Samaritaine, joka näyttää edelleen olevan kiinni?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

10 + 4 =