2016/01 Intia – Mumbai 8-15.1.2016

Loppupäivien tunnelmaa kuvien kautta. Yhteenvetona näin kotoa jälkikäteen kirjoitettuna, oli hyvä reissu. Mumbai yllätti suhteessa ennakko-odotuksiin. Ihmisiä paljon mutta tämähän ei ole mitenkään poikkeavaa Aasian isoissa kaupungeissa. Liikenne kaoottista mutta silti jonkin ihmeen takia toimivaa. Toki ruuhkissa saa istua ja odotella joten kiireisen ei kannata tänne tulla. Välillä matka etenee mutta välillä ei. Jos lähdet väärään suuntaan saattaa ottaa tovin ennen kuin kuski pääsee tekemään u-käännöksen. Länsimaalainen ei herätä täällä mitään huomiota, toisin kuin esim. Chennaissa. Kameran kanssa sai olla koko ajan kuvaamassa muiden pyytäessä. Täällä ei tätä ongelmaa ollut. Spice Bazaar alueen sokkeloissa ehkä hieman. Yleisnäkymältään yllättävän siistiä verrattuna moneen muuhun Intian kaupunkiin. Ostosten suhteen oli köyhä reissu. Kotona on jo niin paljon erilaista Intiaa ettei täältä oikein löytynyt mitään uutta ihmeellistä. Toki tavaraa riittää mutta silti sitä perinteistä. Ehkä kunnolla etsimällä olisi voinut jotain uutta löytääkin mutta ei jaksanut nähdä vaivaa niin paljoa. Ostokset olivat lähinnä varastojen täydentämistä aikaisemmin hyviksi havaituilla erikoisuuksilla.

null *Pitäähän se joka paikassa testata hotellin room service eli huoneeseen tuotu ruoka. Chicken Tikka Masala lisukkeineen. Oikein hyvä mutta silti ei mikään mieleenpainuva

null
*Nariman Point aluetta ja hotellirakennukset Trident Nariman Point ja Oberoi vierekkäin lahden vastarannalta kuvattuna

null
*Suhteellisen tyypillinen yleisnäkymä Mumbaissa. Valtavasti korkeita rakennuksia joka puolella sekä vielä enemmän rakenteilla olevia. Ainoa suunta kasvaa on ylöspäin ja se näkyy täällä.

null
*Bal Asha Trustin miljöötä. Paikallinen erittäin arvostettu hyväntekeväisyysjärjestö täällä. Viime vuonna mm. Islannin presidentti vieraili täällä. Ottavat vastaan kaduilta löydettyjä hylättyjä lapsia, ottavat vastuun ja hoitavat heidän normaalin elämän alkuun jonka jälkeen adoptoitaviksi joko Intiaan tai maailmalle. Esim. Norjan tämän hetken nopein juoksija on alun perin täältä kotoisin. Ei varmaan aikoinaan kadulta löydettynä tajunnut mitä vanhempana tuleman pitää. Huonomminkin olisi voinut käydä.

null
*High Street Phoenix Mall. Yksi Mumbain hienoimmista mutta myös kalleimmista. Tulipahan lähinnä lompsittua läpi etsiessä ruokapaikkaa.

null
*Perinteistä Food Courtia ei sitten etsinnän jälkeen löytynyt ennen kuin tajusin etsiä ulkopuolelta. Täältähän se ravintolamaailma löytyi.

null
*Ja pitsan paikka välillä. N. 1200rp eli about 18 euroa. Ei hintansa arvoinen mutta täyteen tuli. Tämähän se oli tässä  hommassa pääasia.

null
*Haji Ali Mosque – Mumbai. 1400-luvulla rakennettu. Sisäosan rakennuksiin käytetty samaa valkoista marmoria kuin Taj Mahaliin. Erikoisuutena on että saarelle menevä tie jää nousuveden aikana veden alle. Kannattaa pitää varansa ettei jää jumiin tänne pidemmäksi aikaan.

null
*Keskellä takana Antilia. Intian rikkaimman miehen vaatimaton asumus. Oma kerrostalo koko perheelle keskellä Mumbaita. N. 600 palvelijaa varmaan pystyy pitämään perheen tarpeet tyydytettyinä 27 kerroksissa talossa. Maailman toiseksi arvokkain yksityiskiinteistö sitten Buckinhamin palatsin Englannissa. Paikalliset kutsuvat tätä ”rumaksi taloksi”. Ihan kuvaava mutta nimestä huolimatta ei haittaisi vaikka tällaisen omistaisikin. Kateellisten puhetta. Rakennuskustannukset n. 1 miljardin luokkaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

nineteen − fourteen =