24.3 Lontoo kaupunkierros

Toinen Lontoo päivä. Puolen päivän jälkeen hotellista ulos ja kohti ensimmäistä kohdetta. Sää edelleen eilisen kaltainen eli kylmä, tuulinen ja osittain lumisateinen. No problemos sillä vaatevarustus oli kelin mukainen. Ilmeisesti ei silti ihan täydellinen koska kylmä tuntui luissa ja ytimissä asti.

Eli hotellilta aluksi bussilla Camden Town markkinoille. Paljon porukkaa ja paljon myytävää tavaraa. Suurimmalta osin aika turhaa krääsää. Hintojen kalleus oli hieman yllättävää. Samaa romua löytyy maailmalta mutta 3 x kertaa halvemmalla. Camden Town kanavan alueelta löytyi lopulta meille hieman mukavampi alue. Varmaan ihan mukava paikka kesähelteellä. Onkohan niitä Lontoossa?

Hitaan lonnimisen jälkeen metrolla Westminister asemalle ja nimestä voi arvata mitä katsomaan. Aluksi piti mennä luonnontieteelliseen museoon. Kello oli sen verran paljon joten päätettiin tulla katsomaan Lontoon päänähtävyyksiä. Noloahan se olisi täällä käydä ja olla niitä näkemättä. Parlament House ja Big Ben olivat juuri sen näköisiä minkä niiden kuvittelikin olevan. Ainoa ero oli että luonnollisessa ympäristössä olivat hienompia kuin televisiossa tai elokuvissa. Matka jatkui kävellen kohti Trafalqer Squarea ja Covent Gardenin kautta kotiin hotellille osoitteeseen Bedford Avenue Tottenham Court pääkadun lähellä. Nyt sen verran poikki ja paikat kipeenä että sänky tuntuu yöelämää miljoona kertaa paremmalta vaihtoehdolta. Rankkaa tämä lomailu mutta mukavaa. Eihän tänne hotelliin tultu makaamaan tai yökerhoihin bailaamaan.

null
*Bussilla kohti Camden Road markkinoita. Hauska istua yläkerran etuosassa ja katsella maailman menoa

null
*Markkinoilla odotti valokuvauksellisia teoksia rakennuste seinillä. Itse rakennuksissa ei ollut paljoa kuvattavaa. Ehkä ollut joskus mutta lienee pommitettu tuusan nuuskaksi aikoja sitten länsinaapurin toimesta.

null
*Kenkiäkin löytyisi joka lähtöön. Tuolla persuuksiin potku voisi tuntuakin jo joltain…

null
*Lisää mijöötä…

null
*Lisää kenkiä…

null
*Vaihtelunvuoksi sateenvarjoja ja oikeissa väreissä.

null
*Lavastettuja taidekuvia

null
*Camden Road Market ja kanaali. Varmaan kiva paikka kesälämpimällä

null
*Bobbyt töissä.


*Camden Road kanaalin vartta

null
*Taksitkin tuntuu olevan jäässä täällä.

null
*Metrolla…siis Tubella seuraavaan paikkaan. Ei ihan halpaa. Yksittäinen matka 4.5 puntaa / hlö. Ei ihan huvikseen viitsi ajelle ympäriinsä kuten Pariisissa jossa matka 1.3€ / hlö.

null
*Kohde minne päädyttiin

null

null
null

null

null

null
*Kuka ehtii ensimmäisenä?

null

null
*Napoleonilla tuskin hyviä muistoja kyseisestä hlöstä.

null
*Buckingham Palace. Ei ihan läheltä vaan Trafalqer Squaren aukiolta rautaporttien kautta kuvattuna. Eli nähty on sekin 🙂

null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

one × four =