25.4 Lontoo III päivä

Maanantai 25.3. Hyvin nukutun yön jälkeen aamiaspaikan metsästykseen Oxford Street kadulle. Ei löytynyt ihan perinteistä englantilaista aamiasta joten jouduttiin tyytymään Starbuckin antimiin. Pääasia että maha tuli täyteen. Seuraavaksi bussilla nro. 10 kohti Kensingtonia Hyde Parkin kautta päämääränä Natural History Museum. Busseilla on täällä helppoa liikkua paikasta toiseen mutta yksi ongelma on huomattu. Kulkureittien määrittely on hieman hankalaa verrattuna esim. Pariisiin. Täällä joutuu tekemään aika paljon työtä ennen kuin saa selville mikä menee minnekin ja mitä kautta. Mukava olisi jos esim. Bussin kyljessä näkisi reitin kuten Pariisissa. Kertamaksu 2,40 puntaa. Ei ihan metron ryöstöhinta. Useampaa päivää varten kannattaa hankkia Oyster pass tai Travelcard. Näillä liikkuminen tulisi paljon halvemmaksi.

Natural History Museum oli hieno. Fossiilit ja dinosaurukset olivat houkutelleet paikan päälle muitakin kuin me. Aika tungos oli talossa. Kirkuvia pikkulapsiryhmiä joka paikka täynnä ilahduttamassa meitä vanhoja. Hieno museo täynnä maailman luonnon ihmeitä Harry Potterimaisessa rakennuksessa.

Muutaman tunnin kiertelyn jälkeen bussilla Harrodsin ohi Piccadilly Circukselle josta taksilla sitten Covent Garden Market nimiseen paikaan. Alkoi olla hyvä aika täyttää maha kunnon pubiruualla. Loppuaika menikin Covent Gardenin katuja kierrellessä josta taas illan päätteeksi kävellen takaisin hotellille. Kummasti tähän kaikkeen hupeni taas melkein 7 tuntia.

Huomenna aamulla tiedossa paikan vaihdos. Taksilla Pancras junasemalle josta Eurostar junalla kanaalin ali parissa tunnissa Pariisiin. Paikat muuttuvat kummasti tutummaksi ja ilmastokin saattaa lämmetä muutamalla asteella. Yes. Ihan mukava tämä Lontoo on ollut. Ennakkoasenne oli ehkä hieman negatiivinen mutta ei enää. Pitää joskus tulla lämpimällä katselemaan loppunähtävyydet mitä nyt jäi näkemättä. Lopuksi pakko silti myöntää että kyllä Pariisi Lontoon silti voittaa jos paikat pitää pakotettuna johonkin järjestykseen laittaa.

null
*Bussiruuhkaa Oxford Steetillä. Pitkä katu ja täynnä shoppauspaikkoja. Ilmeisesti ei kumminkaan koko pituudelta

null
*Jotenkin hieman makaaberia kun pelkät päät pistetty esille. Silmistä näkee että metsästysmatka jäänyt kesken kun noutaja tullut.

null
*Strutseja. Tarkka katse ja kampaus kohdallaan. Onneksi ei vielä sukupuuttoon kuollut laji kuten moni muu tässä näyttelyhuoneessa.

null
*N. 200 miljoonaa vuotta vanha. Ihan hyvä vaan että ei ole enää olemassa. Ei olisi ensi kesän Aasian snorkkelointireissulla mukava tämän kokoiseen elukkaan veden alla törmätä. Tuskin olisi kasvisyöjä joten varmaan pari suomalaista menisi ihan vain alkupalaksi.

null
*Museon pääaula. Ihan siisti sisääntuloaula.

null
*Fossiileja menneisyydestä. Houkuttelevaa tietää että suurin osan on n. 200 miljoonaa vuotta sitten meille jostain syystä jääneitä jälkiä.

null
*Kalmarin esi-isä n. 200 miljoonan vuoden takaa…Malesian Sipadanilla syöty taannoin grillistä tämän päivän pienempiä ja nykyaikaisempia versioita. Hyviä olivat. Miksi ennen kaikki oli niin paljon isompaa? Ilmeisesti viisaat tiedemiehetkään ei osaa vastata tähän kysymykseen.

null
*Sarjassamme ihmeellisen hyvin säilyneitä fossiileja.

null
*Pikkuhiljaa aletaan lähestymään sitä aluetta minkä takia tänne pitkälti tultiin. Eli dinosaurukset. Ihan mielenkiintoista nähdä niitä kerrankin livenä. Harmi että taannoin 20 v. sitten jäi näkemättä yksi maailman parhaimmista dinosaurus hautausmaista Kanadassa. Tuli oltua vieressä mutta kun ei tietänyt ja kukaan ei kertonut….

null
*Lajin nimeä ei muista mutta telkkarin dokumenteista jäänyt tästä pari mielenkiintoista ominaisuutta mieleen. Pää on pieni suhteessa muuhun kokonaisuuteen ja tämä on herättänyt hämmästystä. Samoin selän ulokkeet. Viimeisin teoria taitaa olla että ne ovat kehittyneet veren viilentämistä varten. Paljon pinta-alaa jossa paljon verisuonia ja viileä ilma viilentää ulokkeissa virtaavan veren. Ihan looginen teoria.Koska muutakaan selitystä ei ole vissiin keksitty.

null
*The Origin of Species. Jos joltakin löytyy tämä ensipainos kirjahyllystä niin sehän on melkein sama kuin lottovoitto. Ei han perus divarikirjallisuutta.

null
*Ilmeisesti tämä lajike ei ollut kasvissyöjä? Jos hampaista voi jotain päätellä

null
*Malliksi rakennettu T.Rex luonnollisessa koossa. Hienosti liikkui ja elämöi mutta ei ehkä ihan meitä varten. Pienemmille varmaan aika jännä juttu.

null
*Täytyy sanoa että pelkällä jalkaterällä kynsineen aika koko. Voi kuvitella mitä loppu kokonaisuus voisi olla? Tämän takia taas hyvä todeta että onneksi ovat kuolleet sukupuuttoon. Ei olisi mukava vaelluksella juosta moista otusta karkuun.

null
*Lontoolaisen eläintarhan joskun 70-80-luvulla kuolleen tunnetun suosikkigorillan EI kopio vaan se itse aito alkuperäinen. Tuskin kuvitellut että kun elämänsä elää tarhassa muiden ihmeteltävänä niin sama jatkuu kuoleman jälkeen täytettynä Natural History Museumissa.

null
*Maailman ihmeiden ihmettely saatiin päätökseen ja päädyttiin ihmettelemään Covent Garden Market aluetta. Ei ollut mikään ihmepaikka näin kylmällä. Lämpimällä varmaan eläväisempää. Pakko oli mennä pipo ostoksille koska tähän mennessä käytössä ollut jäi bussiin. Joku onnekas saa itselleen hyvän pipon.

null
*Pikkukujilta löytyi mukavan värikkäitä aukioita. Neal Street.

null
*Seven Dials Covent Gardenissa. Joku keskuspaikka alueella. Patsas kopio jostain alkuperäisestä 1600-luvulta.

null
St. Giles hotelli. Ulkoapäin aika ruma mutta sisältä erittäin kiva. Yö perushuoneessa n. 100€. Sijainti todella hyvä. Lyhyt matka kaikkialle ja mikä pääasia…. Lämmin hotellihuone:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 + 7 =