8-12.6 Bali – Ubud, Sania’s House, Monkey forest

Balilla yksi pikainen läpimeno yö Mercury hotellissa Kutan rannassa ennen siirtymistä Ubudiin toimi oikein hyvin. Sijainti oli hyvä ja tarkkaan harkittu sillä McDonalds sijaitsi n. 30 metrin päässä. Arvatenkin hampurilaiset maistuivat saariruokien jälkeen vaikka hyvä olivatkin.

Ti 9.6 siirryimme uudelle alueelle sisämaahan Ubudiin jota olemme tietoisesti aikaisemmilla reissuillamme täällä välttäneet. Nyt päätimme että täytyyhän tämäkin nähdä sillä Kutalla ei todellakaan jaksa enempää aikaa vietellä. Puolentoista tunnin taksimatka ja 300 000 Idr jouduttivat meidät uuteen majapaikkaan nimeltä Sania’s House. Sijainniltaan ihan ykkönen Ubudissa. Keskellä kaikkea ja lyhyt matka keskeisimpiin paikkoihin. Shoppailijalle tärkein Jalan Karna katu kulkee suoraan majapaikan edessä, mikäli perinteiset turistirihkamat kiinnostavat. Itse majapaikka on varsin erikoinen. Olo on kuin asuisi temppelissä. Sokkelomainen, koristeellinen sekä hyvin halpa (3 yö / n. 80€) ja tämän takia myös hyvin suosittu paikka täällä.

Otettiin olo rennosti täällä. Skootteri alle, Anne kyytiin ja lähdimme katselemaan mitä Ubud pitää sisällään. Kovin pitkälle ei ehditty (2 minuutttia) kun eteen nousi poliisin käsi tarkoittaen että matka pysähtyi toviksi ennen kuin pääsi edes kunnolla alkamaan. 2 rikettä. Ei ajokorttia (mukana) sekä ajaminen yksisuuntaista katua väärään suuntaan tiesivät 250 000 IDR sakkoa. Ei paha lahjoitus poliisien hyväntekeväisyys rahastoon. Kuittia oli turha kaipailla. Ok. Maksut suoritettu ja matka jatkui. Aluksi kävimme katselemassa Pura Gunung Lebah temppelin jonka jälkeen ajelimme Ubudin ehkä tunnetuimpaan kohteeseen Monkey Forest. Kiva, rauhallinen ja erittäin idyllinen viidakkometsä täynnä toinen toistaan leppoisimpia apinoita. Hieman rauhallisemman sorttisia apinoita täällä kuin Balin eteläkärjen Uluwatu-temppelin kaimat, jotka oliva suoraan sanottuna ilkeitä ja pelottavia. Oli hyvä päivä.

null
*Mercury hotel – Kuta Beach – Bali

null
*Sania’s House – Ubud – Jalan Karna

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null
*Pura Gunung Lebah temple – Ubud

null

null
*Monkey Forest – Ubud

null

null

null

null

null

null

null

null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

seven + 5 =