9.4 Amritsar – Punjab

Eilen pikkuhommia koneella ja lähialueella pyörimistä. Ei jaksanut lähteä pidemmälle koska en yksinkertaisesti keksinyt mitään sellaista jossa ei olisi jo aikaisemmin tullut käytyä.

Tänään puolestaan aamulla klo 04.00 ylös ja lentokentälle. Parin tunnin vaihto Delhissä josta vajaan tunnin turbulenssien värittämä lento Amritsariin. Täällä oltiinkin oikein kukkakimpun kanssa vastassa. Kuulostaa taas helpolta tämä reissaaminen taas mutta kun todellisuuteen tuo mukaan ikuiset jonotukset, loputtomat paperibyrokratiat ja leimaamiset, jääkylmät lentokoneet, sekamelska sekä muu ihmeellisyys niin ihmekös tässä on taas ihan ventti. Ok…hyvä hotellihuone jossa hyvä yrittää pohjustaa huomista Khalsa Gollegen tapaamista. Tosin miten? Ottamalla vaan rennosti ja palautumalla päivän matkustamisesta. Muuta en keksi. Onneksi telkusta tulee englanninkielisiä elokuvia. Tuntuu että osa tarvittavista tavaroista jäi onnellisesti Chennaihin. Hiusgeelit piti ainakin käydä täältä erikseen ostamassa joten nyt omistan sitten n. 1 € maksavan paikallisen geelipurkin. Toivottavasti eivät säikähdä huomenna palaverissa lopputulosta.

Nyt ei jaksa täälläkään lähteä seikkailemaan. Ainakaan tänään. Hoidetaan reissun tärkein tapahtuma ekana huomenna alta pois ja sitten voisi lähteä katselemaan paikkoja ja ostoksia. Kultainen temppeli ainakin. Yksi temppeli on tosin nopeasti nähty joten pitää katsella jotain muutakin

null
*Country Inn & Suites by Carlson. Tuskin tulee altaalla tällä kertaa käytyä.

null
*Hotellin katolta jonnekin keskustaan suuntaan. Samanlaista vilinää kuin muuallakin. Candhi Gate on kuulemma jonkinlainen sisäänkäynti jollekin suositulle ostos- basaarikadulle. Liian kaukana tänään lähdettäväksi. Jossahan sitä rahaakin pitää aloittaa kuluttamaan kun tuntuu että ei vähene yhtään. Sen verran halpaa ja hyvä kurssi eurolla niin ei voi valittaa.

null
*Hauskan kukkakimpun toivat kentälle. Oli kiva kävellä sen kanssa sitten myöhemmin ympäriinsä. Ei taida tulla Suomea tuo kimppu näkemään

null
*Kadun toiselle puolelle syömään Chikken Tikka Masala lisukkeineen. Hyvää oli. Oli hieman normaalia parempi paikka ainakin hinnoiltaan n. 600 rupiaa = n. 7 euroa. Tulisuus jäi vaisuksi pyynnöstä huolimatta. Normaalisti vastaavia saa peruspaikoista puoleen hintaan.

null
*Lähikuva nälkäisille. Itsellä lähti varsinkin kun vasta illalla viiden aikaan pääsi syömään. Hyvä paastopäivä

null
*Hotelli. Suoraan tien toisella puolella olevaa ravintolaa vastapäätä. Onpa hankala tie päästä hengissä yli. Parempi pysyä vaan hotellin puolella.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

one × five =