3-8.7 2023 Indonesia –  Flores – Labuan Bajo – Le Pirate Island

Tällä kertaa aamuun oli erityisen jännittävä syy herätä sillä tiedossa tulisi olemaan siirtyminen noin tunnin venematkan Labuan Bajon ulkopuolella olevalle pikkuiselle hiekkaiselle paratiisisaarelle. Ainakin etukäteen katsotuissa kuvissa kohde näytti juuri tällaiselta. Miltä sitten todellisuudessa? Tämän kysymyksen vastauksen selvittämiseen meillä oli 6 päivää aikaa.

Vastaus tuli aika nopeasti heti saarelle astuttuamme. Kuvat kertovat parhaiten kaiken. Hieman vaikea muuten sanoilla kuvata. Valkoista hiekkaa, kirkasta lämmintä vettä, aurinkoa aamusta iltaan, helposti päästävissä olevia upeita koralleja, paljon kaloja, upeita auringonlaskuja jne. Lista on loputon mutta tuossapa taisi tulla ne meille tärkeimmät.

Jospa seuraava kuvapläjäys antaisi heti tähän artikkelin alkuun selvennyksen minkänäköisessä paikassa olimme. Aluksi muutama kuva ylempää dronen kautta.

ja sitten muutama valokuva perinteisimmin maanpäältä käsin.

Tai sitten halutessaan olisi voinut olla perinteisemmässä Bale-tyyppisessä ratkaisussa. Taisivat kyllä olla ihan vain Beach Hut nimellä täällä. Vessat ja suihkut yhteisratkaisuna. Veikkaan että ylhäällä ihan kiva läpiveto, kunhan vaan ilma liikkuu eikä vain seiso paikallaan

Muutama auringonlaskukuva. Illan tullen lähistölle parkkeerasi kivan näköisiä aluksia. Näillä voisi kiertää aluetta esim. useamman päivän. Hintaluokkia löytyy jokaisen lähtöön

Muutama sana yleisesti tästä paikasta. Eli nimi on Le Pirate Island. Avattu 2017 pienelle saarelle Labuan Bajon ulkopuolella. Vain aikuisille, ei lapsille tarkoitettu. Majoitus on Bale-tyyppisissä ratkaisuissa. Eli avoin tila yläkerrassa, oleskelutaso alempana. Suihkussa ja vessassa käynti tapahtuu yhteisissä tiloissa. Ne, jotka eivät halua / jaksa tällaista, vaihtoehtona rannalla on oma teltta eli clamping tyyppinen ratkaisu. Näissä on oma vessa ja suihku ja muutenkin hieman tilavammat tilat yhdessä tasossa.  Eli tämä oli se meidän valinta. Kännykkäyhteys toimii, tosin välillä pätkien. Eli ihan ei ulkomaailmasta pääse täysin eroon, vaikka täällä se olisinkin hyvä vaihtoehto. Ruoka on todella hyvää. Voit tilata erikseen tai sitten ottaa ns. pakettiratkaisun, johon kuuluu aamiainen, päivittäin vaihtuva lounas ja illallinen. Lista ei ehkä se maailman monipuolisin mutta sitäkin parempi. Nälkäiseksi ei täällä tarvitse pelätä jäävänsä. Rannalta löytyy idyllinen pieni rantabaari, josta saa halutessaan kaikkea kylmää tarpeellista.  Hinnat toki hieman kalliimpia kuin mantereella mutta ei niin pahoja, että niistä kannattaisi hermostua. Eihän nämä tavarat tänne keskelle ei mitään ilmaiseksi ilmesty. Joka toinen ilta ruokailun jälkeen rannalla on ulkoleffanäytös tai nuotioilta. 5.7 illan leffana oli Disneyn piirretty Moana.  Olipa hieno kokemus ja hauska leffa. Sopi hyvin tähän miljööseen. Dronellakin saa tällä lennellä, kunhan ei eksy asuinalueen yläpuolelle. Tämä onkin hyvä ja helppo tapa saada upeita auringonlasku kuvia korkealta, sen sijaan että joutuisi joka ilta tekemään saman hikisen kiipeilyreissun majoitusalueen takana olevalla kukkulalle. Toki kuntoilun kannalta tämä olisi parempi ratkaisu.

Illan vietto mahdollisuuksia ja kuvia yleisesti alueesta

Mutta miten nukkuminen tässä ilmastossa ja teltassa oikein sujuu? Ihan hyvin. Illat ovat välillä aika tuskaisia ja hikisiä sillä paikallaan seisova ilma ei paljoa helpota tilannetta.  Teltassa on pakko pitää kaikki mahdollinen avoimena vaikka tämäkään ei paljoa auta. Mutta yleensä myöhemmin illlalla ja viimeistään aamuyöstä tuulevire herää ja pelastaa tilanteen. Ja kaikki yöt ovat kumminkin hieman erilaisia. Väillä ilma saattaa liikkua jopa hieman liiankin vauhdikkaasti. Hyttysten suhteen ei ollut mitään valtavaa ongelmaa. Vaikka nukuimme käytännössä melkein ”taivasalla” ilman hyttysverkkoja ja teltan ovet olivat aukiniin kukaan ei sen pahemmin purrut. Pientä kutinaa välillä mutta ei sen pahempaa.

Erikoisen paikasta meille tekee myös se, että kaukana suoraan vastapäätä sijaitsee se 7 vuotta sitten meille upean kokemuksen tuonut Kanawa island. Vanhaan kertomukseen tästä ja tästä. Kuten aikaisemminkin mainittu, resorttia ei enää ole mutta muuten luonto kuulemma edelleen paikallaan. On nykyään myös suosittu päiväretkikohde, ja saattaa parhaina tai pahimpina päivinä olla todella kansoitettu. Jälkikäteen saimme selville että paikan omistivat aikoinaan italialainen ja espanjalainen. Riitaa tuli rahasta ja kaikesta mahdollisesta. Lopputulemana paikka ränsistyi ja katosi olemasta. Ainoa mitä jäi jäljelle oli heidän pitkä vuokrasopimus maahan, jonka voimassaolon takia kukaan muukaan ei pääse tähän hienoon paikkaan käsiksi, vaikka halukkaita varmaan luulisi olevan.

Eli tässä ne tärkeimmät tästä paikasta. Meille tämä on aika paratiisi. Kaikki tarpeellinen kohdallaan ja pääsy tänne esim. Balin hulinasta on suhteellisen helppo. Ja mikä tärkeintä, tähän aikaa vuodesta kesä-heinäkuu sää täällä on aina ollut yhtä aurinkoa. Tämä tekee myös meidät yhtä aurinkoisiksi 😊

Lopuksi muutama kuva vedenkin alta