22-31.12.2023 Malediivit – Cinnamon Hakuraa Huraa  – Lopputurinat

Tovi oltu jo kotosalla ja ehditty sulatella tehtyä reissua. Nyt on sopiva aika tehdä pientä muisteloa itsellemme. Mutta lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä, oli jälleen hyvä reissu.

Edellinen kirjoitelma taisi jäädä jouluaaton juhlien odottelemisiin. Juhlathan olivat varsin jouluiset, mutta ilman perinteisiä havun tuoksuisia joulukuusia tai perinteisiä suomalaisia jouluruokia. Maassa maan tavalla. Toki pukki pyörähti täälläkin illan aikana ja muori oli hieman ”erilaisempi” kuin perinteisesti totuttu. Ruokaa oli tarjolla joka lähtöön ja makuun. Harmi että ihminen voi syödä vain sen rajallisen määrän, joten iso osa jäi maistamatta, vaikka tavoitteenahan oli mahdollisimman paljon maistella erilaisuuksia. Osa oli pettymyksiä ja osa onnistumisia. Ruuan laadustahan eivät pettymykset johtuneet vaan lähinnä omasta makutottumuksesta. Aterioinnin jälkeen alkoi illan show, joka piti sisällään paljon hyvää yritystä tuoda ihmisille joulumieltä ja tunnelmaa. Hyvin onnistuivat tässä, vaikka napatanssija toikin iltaan hieman erilaista joulutunnelmaa. Kiva nähdä tuttuja asioita tehtynä erilaisilla tavoilla eri maissa, vaikka eihän niitä lapsuuden jouluja voi silti mikään missään koskaan voittaa. Jouluaatto oli ja meni. Arki palautui nopeasti seuraava aamuna saarelle. Joululauluja piti silti vielä pakkokuunnella pari päivää aterioiden yhteydessä, mutta onneksi nekin lopulta loppuivat.

Sää? Joulun aikaanhan täällä suunnalla on aina hieman riskipeliä kahden asian välillä, joko aurinko tai vettä. Viimeksi saimme pelkkää aurinkoa ja tällöin kävi hyvä ”tsäkä”. Juuri ennen edellisen käyntimme kohteessa Coco Dhuni Palm tuloamme porukka oli viettänyt reilun viikon vesisateessa. Meidän tulomme jälkeen oli pelkkää auringonpaistetta. Nyt täällä Cinnamonissa kävi osittaisesti, 4 päivää aurinkoa ja loput vettä tai pilveä mutta onneksi silti lämmintä. Sadepäivinä on onneksi aina hyvä turvautua suoratoistopalveluihin. Täydellisiä hetkiä tyhjentää näiden palveluiden tarjontaa. Tosin Netflix on yleensä ainoa mikä näkyy maailmalla, muut eivät. Jos haluat saada Disney+, Viaplay tai HBOmaxin näkyville, pitää hankkia VPN-yhteys. Tällä kertaa saimme kaikki toimimaan, kun kierrätimme nettiyhteyden Tanskan kautta😊

Mitäs muuta itse paikasta? Ihan kiva. Matka itse pääsaarelta pienkoneella lentäen n. 45 min. (450$ / hlö). Eli tässä maassa pitää huomioida, että mitä kauempana pääsaaresta Malesta kohteesi sijaitsee, niin sitä enemmän joudut maksamaan Maldivian Airlinesin reittilennoista itse resorttiin. Ja tämä kohde EI todellakaan ollut niitä kaukaisempia. Saari itsessään oli aika pieni ja läpikäyty hyvin nopeasti. Kun kohteet oli kerran valokuvattu, uusia ei välttämättä löytynyt kovin helpolla. Toki samoistahan saa aina uudet kuvat eri valoilla. Aamun ja alkuillan valo on aina se paras, päivällä kaikki näyttää hieman ”liian” kirkkaalta ja aurinkoiselta. Onneksi suurin osa lomavideoon tulevista ruuduista tuli kuvailtua heti aluksi, kun oli vielä aurinkoista. Ei tarvinnut ihmetellä aurinkoisten valokuvien perään sadepäivien aikana.

Sattuiko matkalla mitään erikoista? Ei oikeastaan, kaikki meni suunnitelmien ja ajatusten mukaan. Yksi hauska episodi silti sattui. Jostain syystä luulivat että olemme Honeymoonilla. Sorry, tehty jo vuonna 2006 Thaimaassa Samuin saarella Renaissancessa. Nyt silti jostain ihmeen syystä asunnolle kannettiin ilmaista viiniä ja myöhemmin vieläpä tarjottiin ilmiasta upgreidausta kalliimpiin Water village kämppiin. Viinin otimme vastaan mutta emme upgreidausta. Toinen ns. parempi kämppä vaihtoehto olisi mennyt sateessa ja tuulessa hukkaan. Toivottavasti tämä episodi ei ollut joltain honeymoon pariskunnalta pois. Asiasta kyllä informoimme henkilökuntaa mutta heitä tämä pikku väärinkäsitys ei tuntunut haittaavan.

Paluumatka Suomeen oli aika selkeä ja stressitön. Tosin hyvin hitaanlainen. Lähtö saarelta Suomeen n. klo 16.00, jonka jälkeen pikku lennon jälkeenn Malessa maksullisessa Loungessa (80$ / 4 h / hlö) odottamista 4 tuntia, kunnes pääsimme chekkaamaan klo pm 10.30 seuraavan vuorokauden 31.12 klo 01.30 lähtevälle Qatarin lennolle Dohaan. Eli hyvin hidasta liikkumista vielä tässä vaiheessa, silti takuuvarmasti kohti kotimaata. Onneksi Dohan vaihto oli vain muutaman tunnin tällä kertaa, ei 9 tuntia kuten viimeksi kentällä ollessamme. Loppuosuus Suomeen olikin kiva, sillä jostain syytä Qatar oli upgreidannut meidät Premium Economy luokkaan, joka tarkoitti isompia tuoleja, ilmaisia kaikkia juomat ja parempaa ruoka. Ihan mukava yllätys matkallamme kotiin uuden vuoden juhliin. Perillä olimmekin ihan ajoissa ja valmiina hyvin väsyneinä juhlimaan uuttavuotta. Kuten alussa todettu, hyvä reissu. Seuraavia odotellessa 😊