1-5.6 Balikpapan –Berau – Tanjung Batu – Maratua Island

Pitkä oli matka tänne. Lento Berauhun kestikin vain vajaan tunnin. Automatka satamaan Tanjung Batu puolestaan kesti n. 2,5 tuntia ja maksoi 700 000 IDR. Vauhdikasta oli meno ja mutki riitti ennen perille pääsyä satamaan. Viimeinen etappi pikaveneellä itse kohteeseen kesti reilun tunnin ja maksoi 1,3 miljoonaa IDR. Rahaa saa varata näihin liikkumisiin täällä. 1 miljoona IDR = n. 80 €. Tässä oli vasta meno. Takaisin tulot ovat asia taas erikseen.

Maratua Guesthouse alkoi vähitellen lähestymään ja tämähän tiesi että lopultakin olemme perillä reissumme saarikohteessa. Aurinko paistoi ja ilma oli mitä mainioin. Itse Family room mökki ei tässä paikassa sijainnut perinteisesti rannalla vaan metsän keskellä suolavesilammen rannalla. Muut mökkityypit sijaitsivat hieman enemmän metsän keskellä. Oli mökin sijainti mikä tahansa niin rannalla ja ravintolaan oli kumminkin lyhyt matka. Netistä ei täällä kannata haaveilla eikä puhelinverkosta, ellei ole paikallista liittymää.

Sijainti on erittäin idyllinen ja riutan reuna on lähellä ja helposti saavutettavissa. Vuoroveden vaihtelu on tällä hetkellä n. 2 metriä joten rannan näkymä muuttuu aika radikaalisti eri vuorovesihuippujen aikana. Matalimman veden aikana rantaa pitkin on helppo kävellä suoraan riutan reunalle ja alkaa ihmettelemään tasaiseen tahtiin näkyviä kilpikonnia ja muita erikoisia meren eläviä. Ihan mukavan näköistä snorkkeleilla. Paikoittain jyrkkä reuna laskee suoraan n. 100 metrin syvyyteen. Mielikuvitus pääsee valloilleen kun miettii mitä kaikkea sieltä voikaan nousta näkyville. Yllätys meille oli melkoinen kun yhdellä snorklailu reisulla vierestä lipui iso Spotted Eagle Ray. Vaikuttava näky itsessään. Samaa sukua kun Manta Rayt mutta sukulaisesta poiketen myrkyllinen. Siis jos sattuu pitkällä hännällään pistämään joka on enemmän kuin epätodennäköistä. Lotossakin voittaa monta kertaa suuremmalla todennäköisyydellä.

Aika meni pitkälti veden alla ja rannalla varjopaikkoja etsiskellen. Auringon voima ja kuumuus on tällä kertaa ollut jotain todella käsittämätöntä. Aurinkorasvatkaan eivät meinaa kunnolla riittää vaan pakko hieman laskeskella auringossaoloaikoja. Skootterilla (vuokra 150 000 IDR päivä) tuli eräänä päivänä käytyä katselemassa parin kilsan päässä olevaa kylää. Matkalla käytiin katsomassa Maratua Paradise Resort niminen paikka jonka mökit sijaitsevat veden päällä eli ns. Water Village. Käyntimme aikana vesi oli tosin se verran matalla että mökit näyttivät sijaitsevan keskellä kuivaa auringon porottamaa aavikkoa. Ottaen huomioon parin metrin veden nousun niin iltaan mennessä näkymä muuttuu enemmän nimensä veroiseksi. Majoitushinta tässä paikassa olisi ollut 1,1 miljoonaa IDR / hlö / yö.

Alunperin meidän piti olla 7 yötä Maratua Guesthousessa mutta perinteisesti 4 päivän jälkeen, kun kaikki oli nähty alueelta, alkoi vaihto jonnekin totaalisesti erilaiseen paikkaan houkuttelemaan kummasti meitä molempaa. Maratua Paradise Resort kävi mielessä mutta onneksi heillä ei ollut vapaata. Ja yllättävä tieto siitä että jätevedet lasketaan suoraan mereen ei herättänyt houkutusta tämän paikan suhteen. Lopulta saimme ex-temporee organisoitua itsellemme sellaisen paikan Maratua saarelta jonka vertaista ei reissuillamme olla vielä toistaiseksi koettu. Erikoinen ja upea paikka ja mikä ihmetystä herättävää että täällä ei hlökunnan ja omistajien mukaan ole käynyt lainkaan suomalaisia. Koska omistajat ovat saksalaisia niin vieraatkin tulevat lähinnä keski-euroopasta. Matka pikaveneellä edellisestä paikasta tänne kesti n. 40 min ja maksoi 1 miljoona IDR. Kuten aikaisemmin mainittu kyydeistä täällä saa maksaa itsensä kipeeksi. Palataan tähän nykyiseen paikkaan seuraavissa blogeissa. Täällä toimii jopa internet wifin kautta, satelliittiyhteyden kautta ja vain yhdessä rakennuksessa. Saaren ainoa netti. Nopeus ei tosin ihan sama kuin kotona.

null
*Balikpapanin edustan öljynporauslaittoja

null

null
*Tanjung Batun satama ja pikaveneiden lähtöpaikka

null

null
*Maratua Guesthouse

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null
*Ei se iso mitä nähtiin. Näiden päälle ei kannata rannalla astuskella tai tekee kipeää

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 × four =