11.6 Mabul Island – Sipadan – Omakuvat

 

Taas saavuttiin monen mutkan kautta johonkin eli sipadanille. Todellisuudessa kylläkin viereiselle mabulin saarelle. Sipadanille pääsee nykyään vain päiväretkillä ja yöpyä ei saa. Illalla selviää antaako malesian viranomaiset meille luvan. Mikä sipadan? Kuulemma maailman upein sukelluspaikka. Melkein heti rannasta alkaa riutan seinä joka putoo aina 700 metrin syvyyteen. Täytyy hieman varoa ettei tiputa mitään arvokasta. Jommalle kummalle voi tulla pitkä hakumatka. Säät suosii ja porukkaa vähän. Tuskin hyvä ajankohta abu sayef? sisseille tehdä maihinnousua. Sipadaniltahan olisi lyhyt mutta pitkäkestoinen matka jolon saarille. Jos pyssymiesten määrästä saarella voi jotain päätellä niin turvassa ollaan. Äidit älkää huolehtiko.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

three × one =