11.8 Zeuksen temppeli – National Garden – Syntagma – Akropolis museo

Lauantai. Viimeinen kokonainen päivä. Päivän suunnitelmana oli jälleen katsella nähtävyyksiä, shoppailla, kierrellä kaupungilla sekä tutustua museoon. Yleensä kun aamulla lähtee niin illalla huomaa, että päivän ohjelma on muodostunut ihan huomaamattaan, eikä ei ole lainkaan alkuperäisen idean näköinen. Hauskempi näin, kuin tiukan ohjelman mukaan. Tällä kertaa meni silti aika käsikirjoituksen mukaan. Eikä harmita yhtään.

null
Hadrianuksen kaari toivotti meidät aamulla tervetulleeksi Zeuksen temppelille. Saman miehen nimi tulee jatkuvasti vastaan eri paikoissa. Parthenonin 12 € lipulla pääsee useampaan keskeisempään historialliseen paikkaan kaupungilla Eli kannattaa säästää lippu.

null
Yksityiskohtia samalta paikalta. Zeuksen temppeli.

null

null

null

null
Ateena ja National Garden. Kumma kun patsaita ei koskaan voi ohittaa ilman valokuvausta. Samanlaisiahan ne kaikki pitkälti on…mutta silti jokin niissä miellyttää silmää.

null
National Garden. Miellyttävä sokkeloinen puisto keskellä Ateenaa. Hyvä paikka ryöstellä turisteja varsinkin iltapimeällä.

null
Rauhassa saimme kierrellä polkuja. Piilossa ollut eläintarha oli erikoinen yllätys keskellä puistoa.

null
Vahdin vaihto Kreikan Parlamenttitalon edustalla. Ihan hauska episodi seurattavaksi. Millintarkat maneerit ja korkeat potkut herättivät hilpeyttä turisteissa mutta vartiomiehillä oli silti tosi kyseessä.

null
Kreikan Parlamenttitalo. Tuttu viimeaikaisista uutislähetyksistä. Ja luultavasti tulee vieläkin tutustumaksi tulevaisuudessa

null
Syntagman aukio. Ateenan keskus ja Ermou shoppauskadun alku. Alennukset olivat kaupoissa hurjia. Taisi olla kesäalen aika täällä.

null

null
Kapnikarea Church. Bysanttilaisen tyylin malliesimerkki keskellä Ermou katua 1050-luvulta.

null
Ateena Central Market. Eli oikeastaan ihan vain lihamarkkinat. Tupakkalainsäädäntö ei ole näköjään ulottunut ihan tänne asti. Tunnelma oli erikoinen kuten myös tuoksut.

null
Akropolis museo. Sijaitsi 3 min kävelymatkan päästä hotellilta. Sisäänpääsy 5 €. Todella näkemisen arvoinen museo.

null
Muutama metri nykyisen maanpinnan tason alta löytyy ihan eri maailma. Antiikin aikainen kerros oli hienosti kaivettu esille yleisön ihmeteltäväksi.

null
Hieno ratkaisu laittaa läpinäkyvät lasilattiat nykyajan ja antiikin ajan välille. Erikoista kävellä suoraan menneisyyden päällä.

null
Havainnekuva Ateenan alueesta silloin ennen. Nykyään levinnyt ”hieman” laajemmalle.

null

null
Parhaimmat näkymät Akropoliille löytyvät museosta. Pimeällä varmaan hienon näköinen, ainakin nähtyjen valokuvien perusteella.

null
Adrianou shoppauskatu hieman hiljaisempana illan pienen ukkoskuuron jälkeen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

one × 4 =