23.4 Lontoo

Jahas. Eka päivä takana. Lennot toivat ajallaan ja matka hotellille meni suhteellisen helposti. Luminen, tuulinen ja märkä Lontoo odotti kahta innokasta turistia. Hotelli on hyvä ja hyvällä paikalla. Puolen päivän jälkeen lähdettiin 5 min kävelymatkan päässä olevaan British Museumiin. Kevyt alkukohde heti reissun aluksi. Nähtävää oli paljon. Sisäänpääsy ilmainen ja ihmisiä hurumykky. Hyvin mahduttiin sekaan. Itselle jäi mieleen ehkä parhaiten se aito ja alkuperäinen Rosetten kivi. Kopiokin olisi ollut tarjolla mutta onneksi paikalla olleet suomalaiset vinkkasivat että naapurihuoneesta löytyy alkuperäinen joten sinne siis.

Matka jatkui lumisateessa ja tuulessa pubien palauttavan lämmön kautta Sohon suuntaan. Sohosta pyöriskellen Leicester aukion kautta Piccadillylle. Lopulta ilta kahdeksan aikaan rikkinäisinä mutta yllättävän paljon ekaksi päiväksi nähneenä takaisin hotellin lämpimään huoneeseen. Ihan hyvä reissu. Missä kevät ja perinteiset lämmöt? Kuvia tulee myöhemmin kun jaksetaan lisäillä. Jos joku on käynyt kuumana tällä reissulla tähän mennessä niin ne on meidän kamerat 🙂

null
*Mukavan näköisiä ja varmaan nykyrahassakin mukavan arvoisia koruja. Valmistamisvuosi n. 1000 ennen nykyaikaa (British Museum)

null
*Toivottasti edellisen kuvan ranneke ei ollut tämän käsikoru. Jos oli niin hyvin ovat molemmat säilyneet.

null
*British Museum ja kaksi marjaa. Onko toinen sen näköinen minkä kallon mukaan pitäisi olla? Kohteen näyttelyteksti jäi kiireessä lukematta.

null
*Näitä pitäisi löytyä jokapojan lompakosta:)

null
*Ja tästä alkoi sitten kirjoitustaito..Sumerilaisittain. Hyvä alku. Onneksi kirjoituskieli on kehittinyt hieman ymmärrettävämmäksi. Jostainhan kirjoitusmuodosta se on pitänyt alkaa.

null
*Vanhoja velkakirjoja roomalaisittain. Englannin ”Vindaloossa” olleiden sotilaiden tekstejä. Aiheet vaihtelivat sydänhuolista rahahuoliin. Tuttua tänäpäivänäkin?

null
*Rosetten kivi

null
*Yksityiskohtia Rosetten kivestä

null
Sutton Hood – Googlesta löytyy lisätietoa kyseisellä hakusanalla

null
*Lumisadetta Lontoolaisittain. Lienee aika harvinainen ilmiö täälläkin. Harmi että sattui samaan aikaan. Liian tuttua meille jo ennestään.
null
*Pakko oli etsiä paikallisia lämmittelypaikkoja aina välillä.

null
*Laulaen lumisateessa

null
Jos makean nälkä yllättää niin suut makeaksi taideteoksilla

null*Chinatown Sohossa. Näitä alueita on tullut muutama nähtyä maailmalla.Tämä ei ollut mikään ihmeellinen muihin verrattuna. Ei taida maailmasta löytyä suurkaupunkia jossa ei olisi kiinalaisten omaa aluetta. Hyvä näin koska heillä on ruuanlaittotaito ainakin hallussa

null
Piccadilly Circus. Ehkä parempi olla täällä pimeän aikaan kuin valoisaan. Sähkölasku varmaan ihan mukava mutta ehkä ehkä silti kannattaa maksaa jotta turistit eksyy kaupunkiin.

null
Underground, tube, subway, metro or which one?

null
*Hyvää yötä:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 + seven =