3.3 Amritsar – Farmer’s Villa

Amritsar – Farmer’s Villa eli Jollyn ja Balquishin oma yritys ja koti. Sijaitsee n. 20 min päästä keskustasta mutta on kuin eri planeetalta keskellä peltoa. Ainoat ostettavat ovat paikalliset nauriit nauriin ja muut täällä orgaanisesti viljeltävät kasvit. Varmaan kasvattavat n 50 erilaista lajiketta täällä ja myyvät ne suoramyyntinä asiakkaille. Ovat rakentaneet tätä omaa paratiisiaan jo pari vuotta ja nyt alkaa olemaan loppuvaiheessa. Yläkerran huoneet vielä kesken ja uima-allas. Heti kiinnostuneena selvittämään Intialaista tapaa uima-altaan rakentamisesta. Yllätys olikin kun ei tule mitään suodatusjärjestelmää vaan vesi tulee ja menee luonnostaan altaan läpi. Ei tule edes kloorausta koska onhan paikka täysin orgaaninen. Ok. En alkanut kritisoimaan ratkaisua vaan maassa maan tavalla mutta näinkin suuren vesimäärän puhtaana pitäminen voi olla aika haasteellista näillä suunnitelmilla. Mutta muuten mukavan erilaista täällä ja hyvä paikka käydä tapaamassa heitä kotonaan ja olla vieraana. Ja samalla hyvä käydä aikaisempia tapahtumia (vaihtoja) heidän kanssaan läpi ja vaihdella kuulumisia niiden osalta. Viime aikoina näitä onkin ollut yllättävän paljon.

Täällä tämä vika päivä. Aamulla kentälle jossa tapaan pojat. Tulevat kaupungin suunnalta erikseen. Kahden kanssa näistä sitten lauantaina Agraan ja Taj Mahaliin. Kaksi muuta saavat jäädä hotelille. Ei ihan koulun mielestä oltu kokonaisuutta hoidettu kuten piti joten tuon ratkaisun voi käsittää rangaistuksi. Noh..tämä on heidän keskinäisiä asioita koulunsa kanssa.

Pitäsköhän ostaa täältä tuliaisiksi hirveä määrä erilaisia juureksia ja perunoita? Saisi edes jotain tuotua Suomeen tältä reissulta. Shoppaukset olleet vieläkin surkeampia kuin Mumbaissa. Toisaalta eipä se shoppaus täällä ollutkaan se pääasia. Ehkä Delhissä ehtii vielä parantaa tilannetta. Ei jaksa stressata asiasta. Laukutkin oli perinteisesti turhaa täynnä tänne jo tullessa. Ylimaksuakin piti maksaa ja suurimmalle osalle ei ollut edes tarvetta koko aikana. Jotenkin kehitettävää tuntuu olevan tässä omassa pakkaussysteemissä.

Ohessa kunnon pläjäys maaseudulta..

null

null

null

null
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null
*Ainakin näillä riisiä omissa varastoissa tarpeeksi

null
*Pöytä koreana kotiruuasta. Hyvää oli mutta sipulit eivät yllättäen maistuneet
null
*QiQi lähetteli Annelle terkkuja. Ei kyllä enää vaivannut ujous tätä tapausta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

eight − three =