31.1 Intia – Bangalore – Kotiinlähtö

Ok. Matkahan meni hyvin. Pitkähän se oli ja varsinkin vaihto Frankfurtissa oli pitkä kuin nälkävuosi (yli 5 tuntia). Kun ottaa asian oikealla asenteella niin ei sekään ole ongelma. Kotiin pääsi silti ajoissa la-illaksi.

Taksi kentälle maksoi 900 rp ja kesti n. 1 tunti ja 15 min (ei pahemmin ruuhkaa). Ensimmäisen kerran huomasin että turvahommelit otetaan lentokentällä tosissaan. Täällä ei pelkästään näön vuoksi vilkaistu asioita, vaan todellakin tarkistettiin ja huolella, että esim. naamataulu passissa kuului itse passin kantajalle. Kun kerran kaikki oli ok niin tämähän ei aiheuttanut mitään ongelmia. Käsimatkatavaroiden tarkastuksen kannattaa varmistaa että tarjotut oranssit laput ovat leimattu ja laukuissa kiinni. Matkalla koneeseen ne tarkistettiin vielä useampaan otteeseen. Ruokapaikkoja löytyy kentältä mutta hinnat olivat hieman kalliimpia. Ihan kelvollinen paikka viettää aikaa ennen koneenlähtöä.

HUOM! Jos päätät ostaa esim. paikallista viskiä tms. kannattaa huomioida seuraava asia. Vaikka pullo sinetöitiin asianmukaisesti pussiin niin Frankfurtissa sanottiinkin että sitä EI saa viedä käsimatkatavaroissa Suomeen. Ainoastaan Singaporeen, Kanadaan ja Jenkkeihin kuulemma saa viedä Intiasta. Suorilla lennoilla Suomeen saattaa olla / ja ilmeisesti onkin eri käytäntö. Itse ratkaisin asian seuraavasti. Koska Frankfurtissa oli aikaa, marssin Saksan puolelle ulos ja chekkasin itseni Lufthansan tiskillä uudestaan lennolle. Viskipullo meni selkärepussa koneen ruumaan. Näin ollen Suomessa oli laukkuhihnalta itselläni noudettavissa 3 laukkua. Matkalaukku 31 kg, cabinlaukku 18 kg=eli liian iso koneeseen ja selkäreppu jossa pullo + muuta tavaraa 6 kg. Kaikki olivat ehjinä ja mitään ei kadonnut. Eli senkin suhteen meni hyvin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

20 − nineteen =