5.8 Istanbul – Grand Bazaar

null
*Tällä kertaa hotelliksemme valikoitui pitkän etsinnän jälkeen Megara Palace. Osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi. Hyvä sijainti omalla isolla kulmaparvekkeella suoraan merelle ja Topkapin palatsin muureille päin. Istanbulissa hotellien hinnat ovat todella alhaiset mutta suhteessa muihin tämä oli hieman arvokkaampi. Suhteutettuna meidän hintoihin oli silti puoli-ilmainen.

null

null

null

null
*Grand Bazaar. Viime reissulla tämä jäi väliin. Ramadanin loppuminen ja paikkojen kiinni olo tuli meille tällöin hieman yllätyksenä. Tällä kertaa ei käynyt samoin. Hieno paikka mutta pieni pettymys ennakko-odotuksiin. Hieman liian siisti ja järjestelmällinen. Marrakechin Soukkien sokkelot olivat paljon yllätyksellisempiä ja kiehtovampia. Siellä pääsi jopa halutessaan eksymään, täällä ei. Käymisen arvoinen paikka silti.

null

null
* 1600-luvulla rakennettu ja alkuperäisessä kunnossa oleva Oriental Kiosk keskellä Grand Bazaarin kujia.

null
*Zincirli Han eli yksi Grand Bazaarin kauneimmista sisäpihoista. Pysynyt samanlaisena muuttumattomana virkistyskeitaana vuosisatojen ajan. Kulkijat vain vaihtuneet.

null
*Portaat Zincirli Hanin toiseen kerrokseen. Mieli olisi ollut löytää portaat Bazaarin katolle. Jostainhan sinnekin on pääsy koska katto on ollut keskeisenä kuvauskohteena monessa elokuvassa esim. Liam Neesonin Taken 2 ja Skyfall Bond elokuvissa.

null

null
null

null

null

null

null
*Grand Bazaarista matka jatkui Mahmutpassa katua pitkin kohti alempana rannalla sijaitsevaa Spice Bazaaria. Perin ruuhkaista paikallisten shoppausaluetta. Tavara enemmän arkisempaa käyttötavaraa, ei turistikrääsää. Hyvä ja hauska reitti tutustua Istanbulin ihmisten normiarkeen. Ihmisvilinää kammoksuvan kannattaa pysyä kaukana tältä alueelta.

null
*Pikaisesti piti käydä kurkkaamassa myös Spice Bazaar eli maustebasaari. Sen verran alkoi ottamaan voimille että päätettiin jättää tarkempi tutustuminen myöhemmille päiville. Paljon mausteliikkeitä joista jokainen myy suurin piirtein samaa. Hotellissa saimme hyvän vinkin kun kysyimme mistä he itse ostavat mausteensa. Ei maustemarkkinoiden sisältä vaan sen ulkopuolelta. On kuulemma paljon halvempaa. Tämä tieto piti paikkansa kun vertailimme hintoja. Hintaero oli jopa yllättävän suuri. Jokin mauste saattoi ulkona maksaa jopa puolet vähemmän kuin sisällä.

Spice Bazaar tunnetaan myös toiselta nimeltä Egyptian Bazaar tai paikallisittain Mısır Çarşısı. Rakennettu 1600-luvulla egyptiläisiltä verotetuilla varoilla. Näppärä rahoitusmalli.

null
*Tämä liike oli yksi tärkeimmistä tällä reissulla. Viime kerralla hotellissamme ihmettelimme kun käytävillä leijui huumaavan hyvä ja erikoinen tuoksu. Mietimme että mistähän tuota sattuisi saamaan. Hieman hankala hakea kun ei edes tiedä huonetuoksun nimeä saati miltä se tuoksuu, muuta kuin hyvälle. Tähtikuviot olivat tuolloin kohdillaan koska vahingossa eksyimme juuri tähän kuvassa olevaan liikkeeseen. Myyjä esitteli tuoksua joka sattuikin olemaan tuoksultaan juuri se mitä olimme ihmetelleet. Tyhminä ostimme vain yhden pullon (15 liiraa = 5€) joka epätoivoisista säästely yrityksistä huolimatta vääjäämättömästi loppui. Tällä kertaa emme toistaneet samaa virhettä. Mukaan lähti nyt 6 kpl + 3 täyttöpulloa. Eiköhän riitä toviksi. Ai niin…huonetuoksun nimi oli Angel Fire, valmistusaineesta ei hajuakaan.

null
*Oli erittäin hyvä päivä. Suomesta lähdimme aamulla klo 6.30 ja hotellillamme olimme puolen päivän aikoihin. Varsin tehokas ensimmäinen päivä kun ottaa huomioon että osa oli kulunut matkustamiseen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

one × 2 =