7.8 Istanbul – Emine Sultan Suites – Blue Mosque -Hippodrome

AirBaltic lennätti meidät hienosti Istanbuliin Riian kautta. Tyhjä kone, joten tappioksi taisi mennä tämä lento tuolta yhtiöltä. Emine Sultan Suites hotellin kuski oli kentällä vastassa ja kyyditsi meidät suoraan hotellille. Hieno homma, koska perinteinen arpominen perille pääsyn kanssa jäi tällä kertaa väliin. Suoraan autoon ja hotellille. Odotukset olivat suuret tästä paikasta mutta tällä kertaakaan emme pettyneet majoituspaikasta. Yöpaikka sijaitsi juuri siellä missä pitkin ja niillä puitteilla mitä oli tarkoitus. Iso aurinkoinen terassi suoraan näkymällä Bosporin salmelle, jopa vielä Jacuzzista käsin. Emme valita.

Ennakkoluulot kaupungista karisivat ensimmäin päivän ja illan aikana. Todella mahtavaa. Kesä on näköjään hyvää aikaa reissailla näitä länsimaiden historian kehtoja. Lämmintä, aurinkoista ja ilmeisesti sen takia muita turisteja ei liikaa. Ensimmäisen illan perusteella voisi jopa sanoa että ei ollenkaan.
Ohessa muutama kuva päivältä

null
*Kotonakin oli ihan kiva keli mutta silti meille tarpeellinen lämpö puuttui. Välimeren suunnalta varmaan löytyisi lämpöä?

null
*Hauska olla taas Aasiassa. Siellähän se kesäkuu tuli kierreltyä. Valitettavasti kyseinen silta toi meidät takaisin Euroopan puolelle.

null
*Emine Sultan –Tälläistä terassia suoraan Bosporin salmen suuntaan etsittiin netistä pitkään. Onneksi löytyi hyvä. Aika harvassa tälläiset paikat täällä.

null
*Ihan ok. Tulikohan liikaa kylpyvaahtoa ammeeseen illalla kun meinas tulvia alakertaan asti.

null
*Ensi ”järkytyksen” jälkeen lopultakin tutkailemaan lähialueita. Lähin basaari löytyi 100 metrin päästä. Paljon kaikkea kivaa mutta mitään ei ostettu. Pitää ekana tottua tulevan Euroopan Union jäsenen valuuttaan ja tinkimiskulttuuriin. Kovastihan ne Turkkia yrittää saada EU:n jäseneksi mutta jostain syystä asia kestää. Miksi? Ei taida tämä maa ihan helpolla sopia ns. Eurooppalaiseen formaattiin. Joka tapauksessa kivoja tarvikkeita täällä myytävänä.

null
*Hippodrome. Joka paikastahan Välimereltä löytyy muistoja roomalaisista. Joten miksi ei täältäkin? Varsinkin kun kyseinen paikka aikoinaan ollut koko Rooman pääkaupunki. Tosin sen jälkeen kun itse Rooma romahti. Eli itsestään selvää että täältä löytyy kyseisen ajan historiaa ja jälkiä. Kyseinen pylväs on tuotu 400 ekr. Egyptin Luxorista kyseiseen paikkaan. Theodosiuksen pylväs on varsin epäilyttävän hyvänkuntoinen ikäänsä nähden. Moni ihmetellyt samaa mutta dokumenttien mukaan asia on juuri näin. Voi kuvitella mitä kaikkea kyseisen pylvään ympärillä on vuosien aikana tapahtunut.

null
*Walled Obelisk tai Serpentine Column. Hieman kuluneempi versio edellisen veroisesta pylväästä. Tarkka rakennuspäivä ei ole ilmeisesti tiedossa mutta kulumispäivät kylläkin. Ristiretkeläiset tuhosivat sen jo historian tietojen mukaan aikanaan. Ilmeisesti pylvästä peittäneet pronssilevyt kelpasivat jo tällöin ”matkamuistoiksi” 1200-luvulla. Hyvin on silti kestänyt kaikki maanjäristykset ja mullistukset kun kerran on pystyssä. Pystyisipä Suomen rakennusliikkeet samaan. Rakentamaan jotain kestävää ja joka ei homehdu heti kahden vuoden päästä.

null
*Shoppausta välillä. Tosin joku versio noista löytyy jo Annelta Kreikasta ostettuna

null
*Blue Mosque tai paikallisittain Sultan Ahmet Camii. Hienohan se oli. 1600-luvulla rakennettu.

null
*Olisi voinut kuvitella että nimensä veroisesti oli sinisempi mutta kyllä sitä väriä silti löytyi.

null
*Jonkunhan nämä valokuvat on otettava. Onneksi Annelta löytyy kamerasilmää enemmän. Mitähän kyltissä lukee? Varmaa islamiksi että kuvaus kielletty…

null
*Mukava olisi suomentaa tämäkin teksti…google translatori ei varmaan ihan taivu tähän kieleen

null
*Hagia Sofia Seven Hills ravintolan kattoterassilta kuvattuna. Oli hyvät ruuat eikä maksanut paljoa. Nälöaloissa ei valittamista.

null
*Dervissikin tuli pongattua..tosin kaukaa kameran zoomin kautta. Mutta nähty ja ei erikseen tarvitse tätäkään etsiskellä

null
*Ilta hämärtyy..tai punaistuu

null
*Komea on rakennus

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

16 + 8 =