Sudamala Resort 6-10.6.2019 – Labuan Bajo – Indonesia

4 yötä meni täällä paratiisimaisessa paikassa kuin siivillä. Aurinko paistoi ja lämpö helli, jopa niin paljon, että lopuksi aloimme kummasti kaipaamaan muutamaa pilveä tai jopa pikkuista sadekuuroa. Sen verran upeat kelit ovat olleet täällä. Parasta aikaahan tämä onkin juuri tässä osassa Indonesiaa.

Hieno paikka hienolla sijainnilla. Itse paikka on vain 3-4 vuotta vanha. Aikoinaan kun olimme naapurissa Kanawa-saarella, toinen majoitusvaihtoehto oli juuri tämä Seraya Resort (Nykyinen Sudamala). Puitteet olivat tuolloin erittäin vaatimattomat, kuten Kanawallakin, mutta paikka taisi muuten olla hyvin suosittu. Ei muistu mieleen, että miksi emme tuolloin tänne tulleet. Ihan hyvä vain sillä tulipahan nyt koettua ja nähtyä paikka loistossaan. Äkkiähän nämä paikat alkavat täällä ajan mittaan repsottamaan. Sääolosuhteet ovat aika vaativia rakenteille, joten ilman jatkuvaa huolenpitoa aika jättää jälkensä. Veikkaan, että tätä paikkaa pidetään jatkossakin kunnossa, vaikka omistaja onkin Indonesialainen.

Hintaan kuuluu aamiainen (hyvä), mutta muut ruuat eivät kuulu kuten esim. Wakatobilla tai Komodo Resortissa. Näiden suhteen kannattaa varautua hieman manteretta kalliimpiin hintoihin. Mantereella esim. pieni cokis maksaa 13 000 rp, täällä 45 000 rp. Eli katetta osataan ottaa välistä, kuten bisneksessä pitääkin tehdä. Muuten ruuat ovat todella hyvät, vaihtoehtoja riittää ja palvelu pelaa. Voit syödä joko sisemmällä ravintolassa tai omassa rauhassa ihan rannalla. Me valitsimme rannan, koska tällöin pikkusotkemiset eivät heti näy valkoisessa pöytäliinassa.  

Tänään julkaisupäivänä on 10.6 ja matka jatkuu hetken päästä takaisin Labuan Bajoon josta myöhemmin illalla yhdeksi yöksi Balille. Sen jälkeen tiedossa yksin reissun odotetuimmista kohteista

Eiköhän alla oleva kuvasarja kerro ne tärkeimmät. Nyt kesken aamiasta ei ehdi enempiä selitellä. AI niin. Kännykät eivät tääällä pahemmin toimi, paitsi ehkä paikalliset. Wifi toimii vain ravintolassa. Telkkareita ei ole, eli melkein voisi kutsua tekniikan ajan syrjäytymisparatiisiksi.

Väsähtänyt snorkkeloija. Toimii se noinkin
Naapurissa jokin supervilla. Kiva olisi tietää tarkemmin mikä
DCIM100GOPROGOPR0919.JPG
DCIM100GOPROGOPR0415.JPG
DCIM100GOPROGOPR0397.JPG