2.1.2022 – Seychellit – La Digue – Rantaelämää parhaimmillaan

Viimeisen 3 päivää olemme olleet La Dique nimisellä paratiisisaarella Praslinin vieressä. Siirtyminen tänne lautalla ottaa vain n. vartin. Kolmessa päivässä ehtii kaiken tarpeellisen nähdä täällä ja aikaakin jää vielä yli. Suurimmat nähtävyydethän täällä ovat nämä rannat. Kuuluisin ja maailman parhaaksikin sanottu Anse Source D’Argent on kyllä upea. Vaikka maailman rantoja onkin muutamia tullut nähtyä on tämä kyllä se ylivoimaisesti upein. Alueelle pitää maksaa pieni siäänpääsymaksu mutta suhteessa tämä ei ole paha mitä sillä pääset näkemään. Alueella on myös vaniljaplantaasi, josta voit ostaa vaniljaa eri muodoissa. Pari pulloa puhdasta uutetta tarttui itselle mukaan. Source D’Argent  on varsin mukava paikka harjoitella dronekuvausta. Hieman vaatii tottumista mutta kyllä tuo vehje ylös ja alas saadaan. Ilmassa ”tasaisesti” ohjaaminen vaatii kyllä paljon harjoittelua. Valokuvia on huomattavasti helpompaa otella.

Paras tapa kierrellä saarta on polkupyörä. Päiväksi vuokraus maksaa n. 150 SCR = 10 €. Tosin jos lähdet saaren toiselle puolelle Grande Anse, Petite Anse, Anse Cocos niin varaudu muutamaan jyrkempään laskuun sinne mentäessä ja hitaaseen ja hikiseen kapuamiseen takaisin tullessa. Takuuvarma hikilenkki keskellä viidakkoa erilaisten hedelmäpuiden joukossa. Hotellin edessäkin kasvaa puissa passion- ja limehedelmiä. Mangojakin löytyy mutta eivät vissiin ihan kypsiä. Karambola hedelmäpuukin tullut bongattua. Eli C-vitamiinia olisi tarjolla monessa eri muodossa.

Majapaikkana täällä on ollut Le Domaine de L’Orangeraie. Hyvä sijainti ja erittäin siisti. Koska lautta lähtee 2.1 vasta 15.15 ja check-out olisi ollut jo klo 10.00 niin otettiin late checkout. Näin saadaan pakata rauhassa ja lopulta peseytyä rantareissun jälkeen ennen Mahelle menevälle lautalle menoa.

Eipä täällä tämän kummempaa. Illalla ollaan jo uudessa paikassa ja jännä taas nähdä mitä kaikkea se tuokaan mukanaan. Tuskinpa pettymyksiä 🙂

Ohessa sarja kuvia rannoilta. Katsotaan myöhemmin jotain muutakin. Muttat tämän pävän teemahan olikin RANTAPÄIVÄ. Seuraavassa blogissa voisi keskittyä enemmän kaikkeen muuta mitä täällä tullut vastaan

Source D’Argent rantaa
Source D’Argent
Source D’Argent
Source D’Argent
Source D’Argent
DCIM\100MEDIA\DJI_0049.JPG
Karambola hedelmä bongattu
Chicken curry ja Chicken kreole. Oli hyvää ja väritkin kohdillaan
Rantabaari Source D’Argent in perimmäisimmällä rannalla
Source D’Argent – Palataan kuvakulmassa takaisin maanpinnalle
Erikoisiahan nämä kalliot ovat. Miten lie muodostuneet
Grande Ansen puolta., ei Source D’Argentin suunnalta. Eli nämä ovat kaksi eri rantakokonaisuutta täällä. Toisessa on ne hienot kalliot ja toisessa enemmän perinteisemmät laajat hiekkarannat. Jos liikuntaa haluaa niin täältä löytyisi hyviä reittejä sitä varten