30.12-3.1.2023 Thaimaa – Khao Lak – The Haven

Jännityksellä odotimme mitä Bolt kyydin jälkeen tulee vastaan. Majapaikaksi olimme valinneet hotelli The Havenista Villan omalla pikku plunge-poolilla. Varsin erikoinen hotellia-alue ylipäätänsä näin ensinäkymältään. Koostuu isosta mutkittelevasta pääaltaasta sekä pienemmistä omista allasalueistaan. Omalta villalta voi silti hypätä suoraan altaaseen ja vaikkapa uimaan pidempääkin reissua, jos siltä tuntuu. Tai vaihtoehtoisesti, voit uida suoraan allasbaariin, jos kuntoilu ei kiinnosta. Jälkimmäinen jäi meiltä tällä kertaa tekemättä, kuten myös isommat kuntoilu-uintireissut. Eli lopputulemana nautimme pitkälti omasta villasta ja sen tuomista eduista. Naapureiden suhteen kävi hassu mukava yhteensattuma. Maailma on hyvin pieni. Naapurin Tanskalaisen mies oli ollut ollut ulkomaan komennuksella vuonna 1998 Carlsbergin toimesta Koffin Keravan panimolla. Hassuintahan tässä oli se, että itse olin juuri tuona kesänä samaisessa paikassa opiskeluiden aikana kesätöissä. Eli mehän olimme ns. nykyisen. naapurin kanssa käytännössä jo vanhoja tuttuja 😊 Pieni on tämä maailma.

Eli Khao Lak meni aika hyvin nauttiessa, aurinkoa ottaessa, ruokaa huoneeseen tilatessa ja muuten vain möllöttäessä. Oikein hyvä lomaohjelma. Ai niin..olihan täällä uuden vuoden vaihtumisen juhlat. Näihin piti varata osallistuminen erikseen etukäteen. Ohjelmana oli paljon paikallisia esiintymisiä ja iso buffet paikallisia hyviä ruokia. Maha tuli täyteen mutta silti meille jäi vähän pettymyksen maku. Mielessä pyöri vertailukohtana edellinen vastaavanlainen uuden vuoden illallinen Malediivien Coco Dhuni Palmissa 2019. Huonoin mahdollinen vertailukohta sen jälkeiselle muulle vastaavalle tapahtumalla.  Odotukset väkisinkin liian korkealla, vaikka lopputulemana tämänkin kertainen oli erittäin hyvä ja osallistumisen arvoinen

Tänään olemme jo Bangkokissa ja tutussa paikassamme Anantara Riverside hotellissa room 749. Aina vuodesta 2007 alkaen olemme päättäneet kesäreissumme osuudet Bangkokissa tähän samaan paikkaan. Nimi vain hieman muuttunut vuosien varrella. Nyt on mukava tulla pitkästä aikaa käymään, mutta hieman eri aikaan. Edellinen reissu täällä olikin 4,5 vuotta sitten kesäkuussa, joka päättyi ikäviin uutisiin kotoa isän poismenosta. Pyydettiin tällä kertaa samaa huonetta, johon kyseisenä päivänä tieto 22.6 saapui.

Boltista vielä sen verran. Ei toimi Khao Lakin alueella. Phuketin puolelta sillä silti pääsee tuonne. kyyti hotellilta kentällä 1900 thb (n. 80 km) vs. Phuket Chalong – Khao Lak 1400 thb (n.120 km). Eli aika iso ero. Kuinkahan Phuketin taksimafia tulee suhtautumaan tähän uuteen tulokkaaseen. Ei ole enää meidän ongelma. Tämä alue on nähty ja ei varmaan ihan heti uudestaan ole käyntilistallamme, vaikka todella mukavaa olikin. Niitä pienempiä ulkopuolisimpia saaria: Koh Yao Noi ja Koh Yao Yai voisimme palata käymään milloin vain säiden ja lomien salliessa. Kummassakohan se esim. Jason Statham seikkaili aluksi piilopaikassaan uskomattoman näköisellä hiekkariutalla?  Elokuvan nimi saattoi olla kenties ”Mechanic Resurrection”. Tällä kertaa pikareissulla emme silti ehtineet tuonne, mutta haaveita pitää olla aina olemassa. 😊 Tosin tuo elokuvassa rannalla olleet bungalowit olivat loppujen lopuksi vain elokuvan lavasteita.