Madrid – 14-20.10.2023

Madrid – 14-20.10.2023

Syysloma ja johonkinhan sitä oli jälleen kerran päästävä. Tällä kertaa tuli valittua hieman valtavirrasta poikkeava kohde, Madrid. Barcelona taitaa olla se suosituin, joten hauska hieman pyristellä yleistä suuntausta vastaan.

Ok. Mites tämä reissu alkoi? Tällä kertaa voi sanoa, että varsin erikoisesti. Lento tänne oli vaihdolla Amsterdamin kautta. Onneksi paluu on kumminkin suora Helsinkiin. Tänne tulo oli kumminkin sen verran vauhdikas, että laukut eivät pysyneet matkassa mukana. Ainakin todistettavasti ne olivat vielä Helsingissä mukana, mutta liukuhihnalle jätön jälkeen emme ole niitä enää pariin päivään nähneet. Edelleenkin odotamme niiden saapumista ☹ Joka tapauksessa saapuminen Madridiin oli la iltana n. 21.40 mutta majapaikkaamme pääsimme kumminkin vasta lähempänä puolta yötä, ilman matkalaukkuja. Hienohan se on huomata, että mitä kaikkea sitä tarvitseekaan, kun huomaa asioiden puuttuvan 😊 Onneksi olimme pakanneet edes jotain peruskamoja käsimatkatavaroihin, ihan siltä varalta jos laukut sattuisivat katoamaan. Koskaan aikaisemmin ei ole näin käynyt mutta silti aina hyvä varautua pahimpaan. Nyt se pahin sitten tapahtui.

Mutta matkalaukuthan pitävät sisällään vaan materiaa, joten sen puuttumisen ei pitäisi estää itse kohteesta nauttimisesta. Toki oma hupinsahan se on tarkastella netin kautta tilannetta, että tapahtuuko laukkujen löytymiselle mitään kehitystä. Ja vielä hienompaa on huomata että ”status” Iberian laukkujen katoamisen seurannan sivuilla on ”etsimme edelleen”. Ok. …Mutta eiköhän ne jossakin vaiheessa tänne majapaikkaan ilmesty. Onhan tässä ehditty ostella jo perusvarasto uusiksi😊

Eli saavuimme määränpäähämme la iltana hyvin myöhään. Tällä kertaa majapaikaksi oli valikoitunut perinteisten hotellimajoitusten sijasta ensimmäistä kertaa Airbnb kämppä. Hotellien valikoimasta ei oikein löytynyt sellaista mitä olisimme halunneet, joten sen takia tuli kokeiltua tätä uutta vaihtoehtoa. Ja sitähän kautta löytyi ihan täydellinen unelma. Kiva pikku yksiö Chuecasta, omalla keittiöllä ja todella isolla parvekkeella ja vielä hauskemmalla sijainnilla 😊 ihan keskeltä ns. LGBT tai LGBTQ aluetta. Heh…kyllähän se iltamyöhäiseltä hieman sellaiselta näytti mihin nuo kirjainyhdistelmät viittaavat. Hieno homma…elävää aluetta ja kaikki ovat tervetulleita 😊 Hyvin mahduimme porukkaan värikkääseen.

Mitäs muuta. Ei kummempia. Sunnuntaina piti päästä Madridin kuuluisille ”El Rastro Flea Market” markkinoille. Tänne myös päästiin. Ennen talvikautta tämä tietty alue on pyhitetty ihan vaan perinteisille paikallisten markkinatouhuille. Porukkaa oli ihan ”kivasti”. Arvioiden mukaan päivän aikana alueella vierailisi n. 100 000 ihmistä, ja ihan kuulemma vaan sunnuntaipäivän ratoksi. Meille hiirulaisille tämä määrä oli kumminkin aika paljon.  Shoppauksen suhteen tämä ”Rastro” piti sisällään sitä perinteistä ”markkinaa”, mutta meille jäi kumminkin ne hetket hyvistä tunnelmista. Ja täällä päästiin jopa oikein kunnon paikalliseen baariin nauttimaan Tapas-ateriat. Episodi sekin erikseen mutta tulipahan testattua, ja osoittautui oikein hyväksi, vaikka pakastinarkun päällä niitä ruokailimmekin 😊 Museojuoksuja tiedossa tulevina päivinä😊