15.2 – Marrakech – Riad Ilayka – Jemaa El Fnaa

Hiihtoloma. Mahtavaa. Tosin tässä kohteessa ei ole tarkoitus hiihdellä tai lasketalla vaan tutustua hieman meille erilaisempaan maailmaan. Norwegianin lento saapui tänne Tukholman kautta todella näppärästi. Lento oli kylläkin suhteellisen pitkä, yli 5 tuntia. Koska suunta oli suoraan kohti päiväntasaajaa niin tämähän tarkoitti myös säätilan lämpenemistä. Viime viikolla lämmöt ovat olleet täällä kuulemma n. 25 astetta plussan puolella. Nyt tosin luvattu hieman viileämpää. Mutta eiköhän nämä säät silti Suomen loskakelit voita.

Majapaikka Riad Ilayka sijaitsee keskellä Medinan souk-aluetta. Tosi hyvä sijainti ja täydellisen tuntuinen ensikokemuksella. Ainakin tyyli on juuri sitä halusimme. Onneksi Riadin hlökunta oli meitä kentällä vastassa ja opasti paikan päälle. Sen verran sokkeloisten kujien kautta piti kulkea joten ilman apua harhailisimme varmaan vieläkin jossain Medinan kujilla.

Nälkä oli aikamoinen joten illan ainoa teema oli löytää ruokaa. Tämähän ei ole täällä ongelma koska ruokalijan paratiisi Jemaa el Fnaa aukio sijaitsee vain muutaman askeleen päässä. Yli 100 pikkukojua täynnä mitä erilaisimpia ruokia. Nyt ehdittiin testata vasta pari mutta uskon että tilanne korjaantuu tulevina iltoina. Sama ruljanssi on jatkunut aukiolla jo vuosisatoja. Joka ilta kojut ilmestyvät aukiolle kunnes puolen yön jälkeen ne korjataan pois. Ruuan puhtauteen on panostettu todella paljon. Eli vatsatauteja ei tarvitse pahemmin pelätä vaikka puitteet hieman arveluttaisivat. Suositeltavaa on silti välttää lautasia ja ruokailuvälineitä. Niiden pesuvedet eivät ole ehkä niitä ihan puhtaimpia. Sormet ja paperialustat toimivat ihan hyvin.

Jännä nähdä mitä uusi päivä tuo tullessaan. Mukavan erilaiselta näyttää tähän mennessä. Hieman erilaisempaa kuin Aasiassa. Yllätys, koska ollaanhan tässä eri mantereellakin. Kesällä sitten taas palaamme meille tutumpaan ympäristöön. Nyt nautitaan kumminkin Afrikasta.

null
*Marrakech ilmasta


*Mukavia sokkeloisia kujia ja kotiinvietäviä näyttäviä ovia

null
*Riadin sisäpihalta

<null
*Muutama sisäkuva. Ei sovi sellaiselle joka tykkää Alvar Allon tyylisestä

null

null

null
*Näitä pitää maistaa joku ilta. Ekana iltana pysyttiin vielä suhteellisen tutuissa ruuissa

null
*Ei savua ilman tulta.
null
*Jemaa el Fnaa. Täytyy yrittää kuvailla paremmin tulevina päivinä

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

19 + one =