16.6.2019 – Ubud – Bali – Indonesia

Siirtyminen seuraavaan paikkaan eli Amedista Ubudiin. Anne oli vaan illalla näköjään innostunut kuvailemaan lisää yksityiskohtia Sarchi Villasta. Oikein hyvä, koska toisella kameralla saa hämärässä parempia kuvia ja muistoja itselle kotiasetelmia vastaan. Muuten melkein kaikki löytyy kotoa paitsi ei tuollaista kirjankannatin asetelmaa. Jotenkin siistin näköinen. Voisi toimia meilläkin.

Toimisto Balilla toiminnassa.. Isäkin olisi varmaan yllättynyt, kuinka hyvin homma toimii täältä käytännössä.
Toimisto siirretty lähemmäksi virkistysaluetta..toimii edelleen.

Mutta itse tämän päivän asiaan eli siirtymisiin. Itse ajo Amedista Ubudiin kestää n. 2,5-3 tuntia, mutta meillä venähti hieman pidemmäksi, koska kuskimme vei jälleen kotiinsa syömään perinteistä herkkuansa Babi Guling annosta, jonka vaimo oli jälleen meille kaikille valmistanut. Viime kerralla kävi sama homma ja Annen naamasta huomasi nopeasti kahvitauon edetessä, että eihän tässä käy taas samoin kuin viime kerralla. Juuri näinhän siinä totta kai sitten kävi. Söi kumminkin puolet annoksesta vedoten, että on niin pieni, ettei jaksa syödä koko annosta. Itse olen sen verran isompi, että hyvin se upposi, muutamia erikoisia ruuanosia lukuunottamatta. Hieman erikoinen meidän makuun, Ihan hyvät mausteet, mutta porsaan nahkaosat outoja. Ne oli siirrettävä sivuun. Tulisuus mukava, sekä pitkään haudutetun lihan koostumus ja maku olivat oikein hyvät. Valmistetaan pitkään hauduttamalla banaaninlehden sisälle käärittynä.

Mitäs muuta. Hintoja itselle muistiin. Ok…halvemmallakin pystyisi liikkumaan mutta koska hyvä ja mukava kuski, niin palkkansa on kyllä ansainnut. Annettiin tuosta välistä 700 000 rp. Jonkin mielestä varmaan törkeän ylihintainen, mutta meidän mielestä täysin ansaittu. Heittää vielä 18.6 meidät lentokentälle aamu klo 09.00 lennolle. Herätys tulee olemaan varsin kukonlaulun aikaan, eli lähtö viim. klo 05.30 jotta ehditään kansainvälisten lentojen vaatimaan 2 tuntia ennen lennolle lähtöä kentälle saapumiseen.

Mutta lähtö Amedin Villasta oli haikea. Saatiin onneksi nyt omistajan suora osoite niin ensi kerralla voi varata suoraan ilman mitään välikäsiä, jos tänne päin taas eksyilee. Sama kävi muuten viimeksi Pariisissa viikon kämpän vuokrauksen jälkeen. Tripadvisor ottaa välistä kuulemma aina aika huomattavan summan. Näin tämän saa vältettyä.