5.1.2022 – Seychellit – Mahe – Beau Vallon

6.1.2022 – Mahe ja Beau Vallon. Neljä päivää olemme nyt nauttineet tästä Beau Vallonin rannasta joten tänään nimipäivien kunniaksi onkin sopiva aika ottaa seuraava suunnitelma käyttöön. Auto alle pariksi päiväksi ja itse saarta kiertelemään. Tosin parasta aikaa aamu kahdeksan aikaan ulkona sellainen aamusade, että autotkin varmaan hukkuisi, joten parasta odotella sen loppumista.

Säät ovat olleet tällä kertaa hieman huonommat kuin olimme toivoneet. Tosin täällähän on parasta aikaa sadekausi meneillään joten sateet eivät sinänsä ole mikään yllätys. Arpapeliähän tämä on monesti näiden säiden suhteen. Ainakin ennen tänne tuloamme eräs Praslinin Anzio Lazion rannalla vastaan tullut suomalainen pariskunta sanoin, että aurinko oli paistanut putkeen edelliset 2 viikkoa. Hyvä onni on käynyt heillä. Mutta ei silti valittamista. Lämmintä on ollut joten perusvarustus rannalla aamusta iltaan on ollut uimahousut. Kun vettä alkaa tulla niin se tosiaan voi tulla ihan yhtäkkiä (jos ei seuraa taivaalle). Ja sitä todellakin voi tulla niin paljon kerralla että shampoot voisi laittaa päähän ja mennä ulos ne huuhtelemaan. Kotisuihku jäisi tehoissa toiseksi.

Suomessa tuntuu Covidin kanssa olla yhtä sekava tilanne kuin aikaisemmin. Ainoa ero että määrät ovat nousseet. Niin ovat taitaneet täälläkin vaikka rajoitukset maahan pääsystä ovat olleet tiukkoja. Otetaan Suomen tavasta toimia yksi esimerkki. Muualla maailmassa kotiinsa palaavat joutuvat hankkimaan täältä 72 ennen lentoa PCR-testin ja sen on oltava negatiivinen jotta lentoyhtiöt ottavat kyytiinsä. Lopullisen kohdemaan säännöt sanelevat pitääkö olla testi otettuna tai ei jotta pääsee koneeseen. Jos jotain muuta niin seuraavaksi karanteeniin jonka tänne vaadittu vakuutus sitten kattaa. Mutta kun Suomen kansalainen palaa Suomeen häneltä ei vaadita mitään. Voi suoraan lompsia maahan tai omaehtoisesti mennä testiin tms. Muiden maiden kansalaisilta kyllä vaaditaan testit. Näin olemme asian tulkinneet. Toivottavasti tulkinta on oikea kaikkien selvitysten jälkeen koska muuten tulee kalliit uudet lennot hankittavaksi. Kun tarkemmin ajattelee niin eihän tässä ole mitään logiikkaa. Periaatteessa meidän suomalaisten ns. vahva perusoikeuksien kunnioittaminen ei kunnioita yhtään muita samassa koneessa istuvia. Jos meillä olisikin jotain, pääsisimme silti koneeseen jossa kaikki muut on varmistettu että ovat terveitä. Mutta olkoon. Ei kannata näitä liikoja ihmetellä. Tuntuu olevan aika monelle kotiasiantuntijalle palonarka aihealue. Toimitaan annettujen sääntöjen mukaan.

Ai niin meinasi unohtua tämän kertainen majapaikka eli Clef des Iles.  Onkin varsin erikoinen. Ei ns. tavallinen hotelli vaan guesthouse. Olo ihan kuin olisi taas Pariisissa viikon vuokrakämpässä, maisemat vaan eri. Huoneistosta löytyy kaksi kerrosta, pari makuuhuonetta, mukava parveke, keittiö jne. Voit tilata aamiaisen tänne tai sitten valmistaa sen ihan itse. Työkalut löytyvät talon puolesta, raaka-aineet naapurikaupasta. Ja jos ei jaksa kokata niin seinän toisella puolella on erittäin hyvä pizzeria. Tähän mennessä tehtyä molempia, ruokaa itse ja haettu seinän toiselta puolelta. Parasta tässä on se sijainti. Ihan suoraan rannalla. Ja rannan paras palmu suoraan meidän parvekkeen edessä.

Auringonlaskua Beau Vallon
Oma palmu suoraan kämpän edessä
Clef des Iles
Clef des Iles – Ei kaukana rannasta
Clef des Iles – Ei kaukana rannasta. Palmu hyvä paikallistamismerkki
Beau Vallon
Beau Vallon
Toiseen suuntaan. Pohjoisen puoleista päätyä
Kylää takarinteillä
Rantabulevardilla ihan ok taka-away ruokapaikkoja
Maanantai oli paikallisten lomapäivä joten ruuhkaa riitti.
Pikkuinen trompikin yritti eilen merellä. Edellisen kerran nähtiin vastaan Kakabanilla Indoensiassa