10.6 Komodo Resort

10.6 Komodo Resort. Vika kokonainen päivä meni taas perinteisesti veden alla ”sitä” täydellistä valokuvaa metsästäessä. Tällä kertaa taisikin onnistua. Huomenna siirtyminen toiseen paikkaan. Veneellä puolentoista tunnin kyyti Labuan Bajoon, josta pienen odottelun jälkeen ajallisesti samanlainen matka lentokoneella. Jatketaan sieltä jossakin vaiheessa. Saaret jäävät nyt taakse ja ovat todellakin olleet kaiken vaivan ja odotuksen arvoisia.

Pientä faktaa Komodosta. Alue on ylipäätänsä tullut länsimaalaisille tutuksi vasta tämän vuosisadan alussa. Hollantilainen merimies alkoi selvittää ”lohikäärmetarujen” todenperäisyyttä ja sitä selvitellessä törmäsi ensimmäisenä ei paikallisena Komodon varaaneihin. Juoru valtavasta liskosta levisi nopeasti ja salaisuus oli näin ollen paljastunut. Nykyään näitä olisi nähtävissä kahdessa eri paikassa, Komodo Island ja Rinca Island nimisillä isoilla saarilla. Mekin meinattiin mennä katsomaan mutta kävi ilmi että kuivankauden aikana ne on pitkälti piiloutuneet saarten sisäosiin. Rincalla kuulemma olisi helposti nähtävissä 5 kappaletta ”jonkun” keittiön lähellä. Ilmeisesti helpon ruuan toivossa olevia laiskempia yksilöitä. Ei ole kiinnostusta nähdä viittä laiskaa ”lohikäärmettä” jonkun keittiön nurkilla. Luonto-ohjelmista näkee nämä huomattavasti paremmin tositoimissa.

Kuvista poikkeaa varmaan silmiin että saaret tällä alueella ovat karun ja puuttoman näköisiä. Alue onkin Indonesian kuivinta ja vastaa melkein savannimaista ilmastotyyppiä. Tämä sekä ihmisten toiminta vuosisatojen aikana ovat ilmeisesti tyhjentäneet saaret puista. Hieman kuin Pääsiäissaarilla. Onneksi luonto veden alla on kumminkin uskomatonta. Eipä se meille suomalaisille veden päälläkään oleva luonto ole kovin huonoa.

null
*Komodo Resort hieman ylempää.

null

null

null

null

null

null

null
*Lottovoitto kuva lopultakin

null

null

null
null
null
null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 × 1 =