12.6 Lembongan – Nusa Penida – Manta Point

Tämän päivän ohjelmassa oli vuorostaan tutustuminen veden alaiseen elämään. Kukon laulun aikaan ylös ja sovitulle retkelle. Captain Sting Ray parkkeerasi veneen rantalaiturille, lastasi meidät venelastiksi ja suuntasi merelle. Aallokko olikin aika mahtavaa ja vaikuttavaa. Kyllä meren voima on aika käsittämätön.

Aluksi matkattiin reilu puolituntia naapurisaarelle Nusa Penidalle ja Manta Pointille. Tarkoitus oli päästä näkemään Manta Ray livenä. Jonkin aikaa jouduttiin metsästämään ennen kuin otuksen onnistui saamaan näkökenttään. Ei ollut ihan luontofilmien tasoinen sentään vaikka hieno olikin. Valokuva jäi yrityksestä huolimatta saamatta. Yhdessä tosin näkyy mutta sen verran heikosti että tumma alue voisi olla kasa levää. Meidän luontokuvaukseen varattu tekniikka ei ole ihan BBC:n luonto-ohjelmatason veroista. Vesipussin kanssa leikkiessä suurin huoli on että kamerapussi ei katoa aaltoihin tai vuoda vettä. Kuvaustilanteen osuessa kohdalla myös painikenapitkin ovat yllättäen kadonneet.

Seuraavaksi matkattiin Crystal Bayn snorkkelointipaikalle. Parempiakin on nähty mutta silti oli kiva käydä paikan päällä asia toteamassa. Harmi että aurinko ei paistanut joten korallien värit jäi filmiltä pois.

Loppupäivä menikin taas päivän aktiviteeteista toipuessa ja kameralla ympäristön yksityiskohtia metsästäessä.
null
*Edellisenä iltana taivaalle muodostui varsin erikoinen kuvio…hetkeksi aikaa

null
*Devil’s Tears tyrskypaikka tällä kertaa mereltä päin. Mahtava aallokko..jopa melkein liian mahtava

null
*Nusa Penidan Manta Point. Jossain näillä rannoille Mantat tykkää uiskennella…ja turistit katsella

null
*Kuvan vasemmassa yläreunassa joko Manta Ray tai kasa levää…itse uskon vakaasti ensimmäiseen vaihtoehtoon

null
*Crystal Bayn sukeltajia. Auringon paistaessa kuva olisi ollut hieman erilaisempi

null
*Kukkataidetta majapaikan pusikoista

null
*Naapurimme auringonlaskua katselemassa omalta altaaltaan vehreyden keskeltä

null
*Altaasta kerättyä luonnon tiputtamaa taidetta yhteen niputettuna.

null
*Kolibri yllätetty kesken ruokailun

null
*Siisti sisäänmenoaukko omaan pihapiiriin. Näitä on paljon täällä.

null
*Surffarit jaksaa aamusta iltaan. Taitaa olla enemmän elämäntapa kuin harrastus

null
*Ja taas aurinko laskee…päivästä toiseen. Yhtä varmasti se onneksi myös nouseekin.

null
*Ja sinne jäi taakse Lembonganin paratiisi. Oli jälleen kerran hyvä paikka meille. Huom!. Veneen moottoritkin siunattu pienellä lahjalla. Tässä vaiheessa elämme jo 13. kesäkuuta ja olemme matkalla Singaporeen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

twenty − 17 =