14.6 Tuna Tomini ja Bali

Siirtymispäivä seuraavaan paikkaan eli pariksi päiväksi Balille. Nyt jälkikäteen täältä Balilta hotelli Bali Beach Garden Resortista käsin on helppo todeta että olipahan siirtyminen. Fadhilasta tänne hotellille meni matkoineen ja odottamisineen tasan 30 tuntia. Tunnin pikkuvene siirtymisen jälkeen matka jatkui Wakaista isommalla lautalla nimeltä Tuna Tomini. Alus oli ehkä hieman isompi kuin se millä saavuimme alunperin saarille. Kävi taas hyvä tuuri matkassa. Onnistuneessa reissussa tarvitaan aina hyvää ennalta suunnittelua sekä ripaus onnea. Laivassa oli 4 miehistön hyttiä ylimmällä tasolla. Hinta yhdelle hytille oli 400 000 rp + normaalilippu 61 000 rp päälle. Meidän arpaonni oli saada asua itse kapteenin hytissä joten puitteen taisivat olla laivan parhaimmat. Hollantilaiset saivat naapurihytin. Alkumatka meni mukavasti kannella katsellen maisemia ja ohi uivia delfiinejä. Paikalliset ottivat Arakit ja kitaran esille joten meillä oli jotain katseltavaa ja kuunneltavaa. Odotettu auringonlasku jäi näkemättä pilvisyyden takia. Taivaanranta alkoi hiljalleen olemaan sen näköinen että tämä tiesi joutumista jonkinlaiseen myrskyyn. Indonesialaisella laivalla joutuminen keskelle myrskyä ja vieläpä yöllä ei ole ihan oman toivelistan kärjessä. Eipä mennyt kauaakaan kun keinunta ja huojunta alkoi lisääntymään. Loppujen lopuksi keli muuttui aikamoiseksi. Vessassa käynti alkoi olemaan hetkittäin mahdotonta. Economy-luokassa oli osa merisairaana. Eipä tuossa voinut muuta kuin maata kapteenin sängyssä, yrittää katsoa elokuvaa tietokoneelta ja ihmetellä yhä enemmän seinässä heiluvaa kalenteria. Pikkuhiljaa keinuntaan alkoi tottumaan ja saatiin unenpäästä kiinni.

Lautta saapui ajallaan Gorontalon satamaan aamulla klo 04.00. Eli tarkoittaa sitä että kapteeni ei ole nähnyt tarpeelliseksi hidastaa vauhtia kelin takia joka puolestaan tarkoittaa että tämä myräkkä taisi olla ihan normaali paikallisella mittakaavalla. Seuraavaksi suoraan lentokentälle jossa riitti aikaa kulutettavaksi seuraaviksi 6 tunniksi. Oli aika puuduttava odotus. Nukkumalla ja tyhjyyteen tuijottamalla tämäkin osuus alkoi loppumaan ja pääsimme lentämään Etelä-Sulawedelle Makassariin. Taas odotusta useampi tunti ennen kuin lopulta pääsimme istumaan Balille menevään koneeseen. Yes… Lopultakin hotellille joka sijaitsee erittäin hyvällä paikalla ja hieman uudella alueella Discovery Mall ostoskeskuksen naapurissa. Tätä aluetta emme olekaan aikaisemmin pahemmin kierrelleet. Mukava olla hieman eri paikassa kuin aina samoilla Poppies I tai Legianin alueille. Palataan Balille omana kokonaisuutena seuraavassa blogissa.

null
*Yhteiskuva lähdön hetkellä. Viimeksi samanlainen kuva on otettu Borneon Sipadanilta lähdön yhteydessä.

null
*Fadhila Cottages Resortin johtoporras. Oikealla omistaja ja vasemmalla paikan johtaja. Veljeksiä keskenään.

null
*Kivoja idyllisiä kyliä kirkkaiden vesien äärellä matkalla kohti Wakaita ja Tuna Tomini lautan lähtöpaikkaa

null
*Maisemia matkan varrelta

null
null
*Veden värityksen erilaisuutta

null
*Wakai ja satamamarkkinat. Kaikki mahdollisesti laivalla tarvittava löytyy täältä. Laivallakin on pieni kanttiini josta saa vettä, kahvia ja pikanuudeleita sekä jotain muuta pientä. Satamassa silti parempi valikoima.

null
*Ja itse lautta Tuna Tomini saapuu satamaan. Hauska nimi

null
*Kapteenin hytti. Erittäin hyvät tilat verrattuna kerrosta alemmaksi.

null
*Matkalla ohitettiin ehkä Togeanin tunnetuin resortti Kadidiri sekä Black Marlin. Mukavan näköisessä ympäristössä. Tosin kävijöiden arvosteluissa tuntuu olevan aika usein jonkin sortin ongelmia näissä paikoissa. Paha sanoa mikä on todellisuus. Paikka on joka tapauksessa kivan näköinen

null
*Paikallisten rytmiporukka pisti leirinsä meidän penkkien eteen. Mukavahan tuota oli seurailla ajan kuluksi.

null
*Delfiinejä tuli bongailtua merella useampiakin. Kuvan saanti osoittautuikin sitten hieman hankalammaksi. Ehkä tuosta muutaman evän tunnistaa

null
*Paikallisten nukkumapaikat kerrosta alempana. Iloista porukkaa. Etualan pikkutyttö kuiskasi Annelle hiljaa ”You are so beautifull”. Arvaa oliko suomalainen tyttö yhtä hymyä koko loppumatkan. Aallokko tosin saattoi hieman hyydyttää tuota hymyä myöhemmin

null
*Ajankulutusta Gorontalon kentällä. Oli ainakin aikaa kuluttaa aikaa

null
*Noita penkkejä ei itselläkään tule ihan heti ikävä. Sen verran tutuiksi tulivat.

null
*Paikallinen oli tyytyväinen kun pääsi valokuvaan Annen toimesta. Itsensä näkeminen videolla sai aikaan aikamoisen naurunremakan.
null
*Lopultakin perillä. 30 tuntia ja Bali Beach Garden Resort

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

14 + sixteen =