14-15.6 Bali

Neljättä kertaa täällä ja jälleen läpikulkumatkalla muualle. Tässä tarkoituksessa Bali toimii meille todella hyvin. Kaksi viikkoa täällä yhteen menoon ei toimisi meillä lainkaan. Kiva aina päästä hieman hulinaan hiljaisten saarien jälkeen. Kun saapuu kentälle on hyvä huomata että helpoin tapa päästä eteenpäin on marssia suoraan ulkona olevalle taksitiskille ja suostua maksamaan riistohinta matkasta. Halvin ja luotettavin taksi olisi mittareita käyttävä Blue Bird mutta valitettavasti heidän takseja ei sitten kentältä löydy. Syynä se että yhtiö ei ole suostunut maksamaan ylimääräistä rahaa kenttävirkkailijoille tms. Mafialle, joten heillä ei ole lupaa tulla alueelle noutamaan asiakkaita. Luotettavinta ja rehellisintä syrjitään. Kertoo paljon tilanteesta ja periaatteista täällä päin. Mutta harva jää muutaman rupian takia itkemään. Pääasiahan on päästä hotellille.

Eli hotellimme sijainti oli hyvä. Vieressä Art Market ja Discovery Mall. Molemmat täynnä kaikkea mahdollista paikallista tavaraa. Hinnat toki hieman vaihtelee. Toisaalta mukavampi nykyään ostaa asioita yhdestä paikkaa ja vaikkapa hieman kalliimmaalla kuin alkaa kaduilla epätoivoisesti etsimään eri asioita eri paikoista sekä vääntämään joka kerta hinnasta. Laiskoiksi olemme vissiin tulleet.

Lauantai tuli kierreltyä lähialuetta, syötyä Mäkkärissä sekä osteltua muutamia pieniä paikallisia asioita. Oli muuten ensimmäinen pilvinen ja sateinen päivä tällä reissulla. Onneksi osui rennolle shoppauspäivälle.

Tarkkana saa olla rahojensa kanssa. Edellisenä iltana tilattiin ruokaa huoneeseen. Maksu piti maksaa käteiselle eikä antanut kuittia tms. Aamulla marssin respaan ja varmistin että miksi maksettu hinta tuntui kovalta suhteessa hintoihin mitä menuussa oli ilmoitettu. Lopputulos oli kerrankin se että raha liikkui hotellilta minulle eikä toisinpäin kuten yleensä. Aterian tuonut tyttö oli päättänyt yrittää hieman yksityisyritteliäisyyttä. Yrittää toki voi mutta tällä kertaa ei onnistunut. Hotelli hoiti tämän episodin oikein kunnialla.

Hyvä päivä vilinässä. Seuraavaksi siirtyminen Bangkokin hulinaan viikoksi.
null
*Yksi hotellin uima-altaista. Yhteensä löytyy 3 erilaista. Yhtäkään emme testanneet. Jätetään allasleikit reissun viimeiseen majapaikkaan.

null
*Rannalla kulkee katettu kävelytie Boardwalk.

null
*Kuva yhden uima-altaan kautta Kutan suuntaan. Keskusta on n. 5-10 min kävelymatkan päässä. Matahari tavaratalo sekä muut kaupat löytyvät sopivan läheltä. Ranta ei tosin ole paras mahdollinen uimiseen tässä kohtaa. Ilmeisesti virtaukset ovat liian kovat

null
*Ei paljoa tee mieli tuohon aallokkoon mennä kokeilemaan onnea. Olo olisi varmaan kuin pesukoneessa. Tosi surffareitahan tämä ei estä..päinvastoin

null
*McDonalds. Lopultakin vaihtelua riisiin. Ehkä tämä yksi kerta riitti tällä reissulla

null
*Hyvällä paikalla oleva hotelli. Suoraan Poppies I kohdalla rannassa. Ekalla kertaa täällä ollessamme tuossa kohtaa oli tyhjä maahan kaivettu aukko.

null
*Portti rannan suuntaan

null
*Keskusta-alueen rättishoppauskujat. Samaa tavaraa joka koju täynnä ja joka kerta sama vääntö hinnasta. Ei jaksettu tuolla enää pyöriä

null
*Bali Beach Garden Resort ja sisääntuloväylä kävelijöille

null
*Discovery Mall

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

three × 3 =