16-17.6 Bangkok – Chinatown

Matkan vika etappi häämöttää eli Bangkok. Tosin sinne pääsemisen suhteen meinasi käydä vanhanaikaisesti. Jostain ihmesyystä olimme muuttaneet kellojamme tunnilla taaksepäin väillä Makassar – Bali vaikka paikat ovat samalla aikavyöhykkeellä. Olipahan hauska tulla kentälle tuntia todellista myöhemmin. Rauhallisten tax-free shoppailujen jälkeen yllätys olikin melkoinen kun käytännössä saimme kävellä suoraan koneeseen sisään. Meidän mielestä tässä vaiheessa piti olla vielä tunti luppoaikaa. Onneksi tuli lähdettyä kentälle hieman muutenkin aikaisemmin. Aika lahjakas moka meiltä.

Mutta lopulta kellot tarkasti oikeassa ajassa saavuimme Bangkokiin Don Muang kentälle entisen Suvarnabhumin sijasta. Air Asia olikin vaihtanut käyttämäänsä lentokenttää. Taksi alle ja suoraan hotellille Shanghai Mansion keskellä meille suhteellisen tuntematonta Chinatownia. Todellinen viihtyisä ja rauhallinen keidas keskellä hulinaa.

Aika täällä on mennyt lähinnä aluetta tutkiessa ja pyöriessä. Isompia ostoksia ei ole tullut tehtyä, lukuunottamatta kultashoppailuja. Tätä varten tämä alue onkin omiaan. Eipä tässä ihmeellisempiä. Ainakin kiinalaiskaupunki on nyt tullu tutuksi. Hieman erilaisempi Bangkok. Välillä vaikea jopa uskoa että ollaanko todella Bangkokissa vai jossain päin Kiinaa.

null
*Hotelli Shanghai Mansion ulkoa päin. Ei paljoa herätä huomiota. Aina ei kannata luottaa siihen miltä ulkopuoli näyttää

null
*Kylteistä kyllä huomaa missä ollaan. Mitä kyltit kertovat? Eivät mitään ellei tietäisi että ovat kultakauppojen mainoksia

null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
*Muutama kuva hotellista

null
*Yaowarat Road yöaikaan. Kultakauppojen kyltit ovat heränneet henkiin. Maailma näyttää totaalisen erilaiselta verrattuna valoisaan aikaan

null
*Päivällä tyhjä katu muuttuu illalla ruokakujaksi. Etsittiin eniten täynnä oleva paikka, jonotettiin tovi kunnes tuli käsky istuutua pöytään. T&K Seafood katuravintola. Sattumoisin osuttiin ilmeisesti kadun yhteen suosituimpaan ja tunnetuimpaan paikkaan. Ei muuta kuin lista esille ja ihmettelemään mitähän tässä voisi syödä.

null
*Hyvinhän tuota ruokaa löytyi. Kokeiltiin sokkona 6 eri ateriaa ja tässä lopputulos. Jotain paahdettua vesikrassia, rapuja chilissä, joku kala jollakin tavoin laitettuna, ravunlihamunakas, riisiä ja olutta. Hintaa kokonaisuudelle n. 20 €. Oli todella maukasta

null
*Bangkok – Chinatown

null
*Wat Traimit

null
* Wat Traimit ja Golden Buddha eli maailman suurin täyskultainen Buddha. Aluperin kultainen osuus oli piilotettu savisen version alle jotta burmalaiset eivät saisi arvokasta patsasta haltuunsa. Kultainen versio löytyi vahingossa 1955 luvulla kun valeulkokuori hajosi patsaan kaatumisen yhteydessä. Itse patsas on ilmeisest alunperin i 1100-1200 luvulta.

null

null
*Muuten vain näkymiä Wat Traimitin alueelta

null
*Soi Wanit 1 alkupäästä. Kapenee matkan varrella ja muuttuu tutummaksi Sampeng Lane nimiseksi kävely- ja ostoskujaksi. Kulkee halki koko Chinatownin pitkältä matkalta.

null
*Ruokapaikkoja riittää

null
*Taidetta hotellihuoneen seinältä

null
*Hua Seng Heng. Alueen arvostetuin ja vanhin kultakauppa alunperin 1880-luvulta. Jos kultaa haluaa ostaa ja olla varma mitä saa niin tämä on kuulemma se PARAS liike.

null
*Ja pitihän sitä kultaa 23 karaattia ostaa hieman

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

19 − one =