16-20.6 Swissotel Stamford Crest

Lento Balilta Singaporeen meni sutjakasti. Balin uusi kenttä oli ihan siisti ja tehokas. Tosin varmaan pahimpaan ruuhka-aikaan täälläkin pääset jonottamaan samalla tavalla kuin muuallakin. Määränpään eli Singaporen ja Changin airport on edelleen yksi parhaimmista meidän mielestämme. Pitkälti lentokenttätarjonnan, viihtyvyyden ja sijainnin takia. Keskustaan menee taksilla 15-20 min kun monilla muilla Aasian kentillä (Jakarta, Kuala Lumpur) tähän menee n. 1,5 tuntia. Pitkä aika istua illalla taksissa yhden yön takia jos aamun lento vielä sattuu lähtemään hyvin aikaiseen, kuten Aasiassa yleensä on aina tapana.

Majapaikaksi Singaporessa olimme varanneet Swissotel Stamfordin Executive huoneen Lounge etuineen mutta yllätykseksemme emme päässeetkään sinne mihin halusimme vaan jonnekin muualle. Vaihtoehdoksi muodostui tällä kertaa konkreettisesti taivas. Osoitteeksi tuli seuraavaksi neljäksi päiväksi Crest Suites eli kaikkein ylimmässä 66. kerroksessa oleva 68 neliön sviitti pääsyineen kumpaankiin tarjolla olevaan Loungeen, parempaan ja vielä parempaan. Ala-aulan vastaanotto näköjään tiesi konstin miten hiljentää meidän valitus vastaanottotiskillä kun selvisi että huoneiden parvekkeet ovat lukittu ja niille ei ole pääsyä. Mehän olimme valinneet tämän yhden Aasian korkeimmista hotelleista juuri parvekkeen takia. Syytä parvekkeiden lukituksiin emme saaneet mutta myöhemmin tämäkin selvisi internetin kautta. Liian paljon parvekkeilta hypänneitä ihmisiä viime aikoina ja liian tärkeiden 28th Sea Games 2015 isännöinti oli ilmeisesti pakottaneet pistämään parvekkeet kiinni toistaiseksi. Pari vuotta sitten vastaava tippuminen oli käynyt Marine Sands Baysta eli siitä taivaalla sijaitsevasta laivanmuotoisesta hotellista, kun olimme majoittuneena vastapäätä olevassa Mandarin Hotellissa. Ymmärrettävää että tämmöisä halutaan estää. Nettihakujen perusteella alastulon jälki ei ollut kovin mukavan näköistä.

null
*Näkymää 65 kerroksen Loungesta

null
*Swissotel Stamford.

null
*Swissotel Stamford Crest Suite

null

null

null

null

null
*Kerrankin amme oikealla paikalla mitä tulee puitteisiin

null

null
*Executive Lounge. Ei kovin ruuhkainen paikka

null

null

null

null
*Joka päivä oma teema ja ei loppunut kesken

null
*Muuten vain Lounge näkymiä tuttuihin suuntiin

null

null
*Raffles Hotel hieman eri perspektiivistä. Lienee se Singaporen tunnetuin maamerkki mitä tulee alueen historiaan tai johonkin tunnettuun drinkkiin Singapore Sling. Yllättävän iso alue näin ylhäältä nähtynä. Erikoista tietää että vanhoista valokuvista näkee että meri on aikoinaan sijainnut tämän paikan edustalla. Eli kaikki tästä merelle päin nykyään on täyttömaata. Ja aika kantava sellaista jos ottaa sillä sijaitsevat rakennukset huomioon.

null
*Toki vanhatkin jaksaa vielä viettää yöelämääkin. New Asia Bar Stamfordin 71. kerroksessa. Ylemmäksi ei tässä laitoksessa enää pääse.
null
*Ravintola Equinox

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

13 + 15 =