16.5 Indonesia – Bunaken – Cha Cha Resort

Bunaken – Sulawesi ja Wifi toimii taas. Jälleen vuoden tauon jälkeen Celebesin meren äärellä. Tällä kertaa toisella puolella viime vuoden Sipadaniin verrattuna. Sukeltajien paratiisi…ja jälleen kerran taas snorkkeleiden kanssa, tällä kertaa sentään mukana. Joka tapauksessa riskipeli kannatti. Aamulla herätys ja tutkailua mihin oltiin jouduttu. Uima-allas näkymän kanssa kiva yllätys. Sitten satamaan, vene alle ja kohti Bunakenia. Siis teoriassa näin… Todellisuudessa tämäkin helppo asia meni vaikeemman kautta. Taksin saaminen näköjään mahdotonta. Tunnin odottelun jälkeen kyyti hotellin autolla satamaan, josta vuokraveneellä 45 min. matka Cha Cha Resortille katsomaan onko paikkaa edes olemassa. Onneksi oli ja vieläpä tilaakin löytyi. Ei tarvinnut turvautua vaihtoehto B:hen jota ei edes ollut. Edelleen onnea matkassa. Nykyinen sijainti kartalla nro. 5.

Toisaalta kesäkuu on hyvää aikaa reissata täällä. Ei paljoa porukkaa koska High Season vasta heinä-elokuussa. Nyt on tilaa ja mahdollisuus tingata hinnoista. Tosin ei joka paikassa. Säät on ainakin hyviä. Ainoa sadekuuro ollut Tiomanilla. Muuten ollut pelkkää aurinkoa aamusta iltaan. Uima-altaat ovat olleet reissulla harvassa. Enemmän ollaan keskitytty suurempiin altaisiin nimiltä: Jaavan tai Celebesin meri, jotka tarjoavat enemmän nähtävää kuin pelkkä uima-altaan pohja. Tosin täältä löytyy muutakin nähtävää kuin merenalainen maailma. Saimme lyhyen briiffin otuksista mitä pitää varoa ja pitää silmällä. Myrkylliseet tuhatjalat, hämähäkit, käärmeet, isot liskot, leijonakalat, myrkylliset korallit, merikäärmeet, mustat skorpionit ja hiekkaan kaivautuneet stingrayt. Eli kaikki kivat otukset mitä kotona katsellut turvallisesti televisiosta kotisohvalta. Yritämme kuvata jos tulee vastaan tulevina päivinä.
null
null
null
null
null
null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 × 3 =