21.2 Pariisi – Chinatown ja Parc Monceau

Tiistai. Ei jaksanut illalla enää päivitellä blogia. Oltiin sen verran väsyneitä. Keskiviikko alkaa taas auringonpaisteessa. Tuntuu tulevan vielä eilistäkin parempi keli. Päivän suunnitelma vielä auki mutta eiköhän se taas synny itsestään.

null
*Porte D’ivry. Metroasema Pariisin Chinatowniin. Hieman erilainen alue. Ei muistuta Pariisia eikä Kiinaa. Silti täynnä etnisiä kauppoja, lähinnä ravintoloita. Parempi Kiina löytyy silti ehkä Bellevillen alueelta jos sitä tästä kaupungista haluaa löytää.

null
*Tuokiokuvia kaduilta. Liekö paloposti tai ihan vain koriste?

null
*Tang Freres. Nimi löytyy lähes kaikista kiinalaisista tavaroista. Suurin aasialaisten tavaroiden maahantuoja Pariisissa. Aika imperiumin ovat laosilaiset veljekset onnistuneet rakentamaan. Itse pääkauppa oli silti pettymys. Saaliiksi tarttui jotain eksoottisia pikkutarvikkeita.

null
*Tuli matkalla testattua hyvä Vietnamilainen ravintola. Suosittu, halpa ja todella hyvää ruokaa. Boulangeriet mukavan värikkäitä täällä. Tänään tämän värinen.

null
*Seuraavaksi bussilla toiselle puolelle kaupunkia Parc Monceaun puistoon. Aluksi hypättiin väärään suuntaan joten kierroksesta tulikin aika pitkä. Hieno ja kallis asuinalue Elyseen takana. C.T Loo & Cien Pagodi poikkesi silmiinpistävästi muusta ympäristöstä. Rakennettu 1926. Harmi että oli kiinni. Kuulemma käymisen arvoinen paikka.

null
*Bambu-puut sopivat hyvin rakennuksen yhteyteen. Vain Pandat puuttuivat pusikon keskeltä.

null
*Menestyisipä muratit yhtä hyvin meidän parvekkeella kuin täällä.

null
*On aika mahtava asuinalue. Ei ihan köyhän paikka. Asuntojen myynti-ilmoituksissakin hinnat järjestäen 7-numeroisia.

null
*Parc Monceau. Aurinko paistoi lämpimästi ja ihmiset nauttivat puistosta. Aika keidas keskellä kaupunkia. Kuulemma tunnettu rikkaiden lasten ulkoilutuspaikkana.

null
*Maisemia puistosta.

null

null
*Paratiisi puluille ja sorsille. Ei tarvitse talvella pelätä että räpylät jäätyy. Ruokakin kannetaan suoraan nokan eteen.

null
*Lopulta Madeleinin kirkon kautta metrolla viimeisillä voimilla hotellille.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

fifteen + 15 =