22.2 Pariisi – Eiffel ja Rue de Alesi

Keskiviikko.

null
*Aluksi bussilla Seinen rantoja pitkin Trocaderolle Eiffeliä kuvailemaan. Busseilla on metroa hauskempi liikkua ympäri kaupunkia. Näkee muutakin kuin graffiteilla maalattuja tunnelinseiniä.

null
*Ei ihan vielä kevät täällä luonnon käsityksen mukaan. Ei varmaan paljoa vaadi kun puut alkaa taas vihertämään. Keväiset sipulikasvit kylläkin kasvavat jo kovalla vauhdilla.

null
*Ja itse pääkohde. Napoleon varmaan kääntyisi Invalidi-kirkon haudassaan kun tietäisi mikä metallihäkkyrä hänen kaupunkiinsa on rakennettu. Onneksi muu maailma on hyväksynyt rakennelman jonka alun perin piti olla vaan väliaikainen.

null
*Eri näkökulma joka varmaan monelle tuttu. Vaarallinen paikka. Ylhäältä saattaa sataa pulujen tuotoksia. Mummo ainakin joskus 80-luvun alussa todisti yhden pommituksen suoraan kengille.

null
*Monta nähtävyyttä yhdessä kuvassa

null

null
*Rue de Cler. Amerikkalaisten suosiossa oleva alue. Tavallinen katu keskellä Pariisia joka mainitaan joka opaskirjassa. Rue de Mouffetard on huomattavasti parempi ja idyllisempi. Kannattaa silti käydä itse toteamassa.

null
*Ja taas matka jatkui bussilla Pariisin eteläpuolisille uusille ja oudoille alueille. Tarkoitus oli mennä katsastamaan miltä Rue de Alesin katu näyttää. Jostain kuultu että olisi ”hyvä” shoppausalue. Olihan siellä kauppoja mutta ei meille. Tyhjin kassein palattiin takaisin. Bussin ikkunasta on kiva kuvailla kaikkea mitä näkyy..kuten kuvasta huomaa.

null
*Tuki kotoinen oli. Ihan kuin Koh Samuin saarella Thaimaassa.

null
*Hotellin naapurikatuja. Vanha yhtyy uuteen ja moderniin.

null
*Place des Victoiries

null
*Rue de Montogreuil. Suosittu paikallisten keskuudessa. Ollaan käyty aikaisemminkin joten nyt ihan läpikulku fiilistely reissu.

null
*Les Hallesin maanalaista aluetta. Ihan oma maailmansa. Pääsy shoppaustaivaaseen tai helvettiin. Halutessaan nopea pääsy myös lukuisille metrolinjoilla joka puolelle Pariisia. Tosin maanalainen metrotunneliverkosto on ihan oma maailmansa. Pahimmat metroasemat vaihtojen kannalta Pariisissa ovat Les Halles, Chatelet, Montparnasse. Huonolla säkällä saa kävellä todella paljon, hyvällä pääsee helpommalla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

19 + fifteen =