23.2 Pariisi – Cemetery Picpus

Torstai. Hieman erilainen suunnitelma tälle päivälle. Kumpikin lähtee omille teilleen. Anne Republiquelle shoppaamaan. Minä kiertämään omia ennalta katseltuja kohteita. Hieman seikkailua ja samalla testiä miten täällä pärjää yksin. Hyvinhän se meni. Kumpikin on päässyt ehjänä takaisin hotellille.

null
*Tower of Jeans Sans Peur. Pariisia aikoinaan kiertäneen Philippe Augustin muurin osa. Yksi harvoista suoraan 1400-luvun keskiajalta säilyneitä rakennuksia tässä kaupungissa.

null
*Passage du Grand Cerf edellisen tornin takakujilla. Ihan piristäviä poikkeuksia silmille mutta ei lompakolle. Yleensä aika hiljaisia ja täynnä kalliimman puoleisempia erikoisliikkeitä.

null
*Cemetery Picpus. Erikoinen paikka pitkästä aikaan historian puolesta. Hieman hankalan matkan päässä ja vaikeasti löydettävissä. Tänne ei vahingossa eksytä. Yksityinen hautausmaa. Sisäänkäynti vasemman puoleisesta sinisestä ovesta.

null
*Etualalla perheiden yhteisiä hautoja. Taustalla kulmassa hautausmaan tunnetuin ja ehkä ainoa ”luonnollisen” kuoleman kokenut asukas. Takana olevan seinän takana onkin sitten tungosta. Yli 1300 epämääräisesti kasattua Ranskan vallankumouksen jälkeisen terroriajan ruumista. Yhteistä kaikille on se että pää puuttuu. Kova on ollut teloitusvauhti sillä kyseisen määrän tappamiseen meni 13 päivää. Giljotiinilla teloitetut tuotiin yön aikaan kärryillä salassa tänne joukkohautaan. Samassa nipussa on tavallisia kansalaisia, aatelisia, prinssejä jne. Titteleillä ei ollut enää täällä merkitystä. Joukkohauta löydettiin vasta paljon myöhemmin olojen rauhoituttua erään silminnäkijän kertomuksen perusteella.

null
*Hautapaasien vuosiluvuista voi päätellä milloin oli huono ajankohta asua tässä kaupungissa. 1794 olisi saanut olla aika varuillaan.

null
*Marquis de Lafayette. Ollut ratkaisevasti mukana Amerikan vapaussodassa ja Ranskan vallankumouksessa. Monessa liemessä keitetty mutta selvisi loppuun asti kokien luonnollisen kuoleman. Aika saavutus tuohon aikaan. Amerikkalaisille erittäin tärkeä henkilö saavutustensa ja asemansa vuoksi. Aika monessa paikassa Pariisissakin tulee nimi Lafayette vastaan. Haudattu vaimon kanssa samaan hautaan.

null
*Nationin aukion kautta metrolla seuraavaan paikkaan. Giljotiini sijaitsi aikoinaan tämän aukion reunalla josta hautauspaikalle oli alle puolikilometriä. Sijaintipaikalla on nykyään muistoplakaatti muistuttamassa tapahtuneesta.

null
*Matkalla Canal St Martinille silmiin osui jokin elokuvan kuvauspaikka. Angelina Jolieta ei näkynyt tällä kertaa.

null

null

null

null
*Rue de Fabourgia Gare Est’n päässä. Erikoinen talonpääty.

null
*Passage Brady. Jos intialaista ruokaa mielii niin kannattaa suunnata tänne. Alue on täynnä intialaisia ravintoloita.

null
*Place du Caire (Kairo). Viehättävä pikkuaukio talojen keskellä. Kivasti koristeltuja taloja.

null
*Rue de Montorgueil toisesta päästä kuvattuna. Suorin tie hotellille

null
*Viinikaupasta piti käydä ostamassa hieman arvokkaampi pullo testin vuoksi.

null
*Ilmeisesti Pariisin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut leipomo 1730-luvulta. Boulangerie Stohrer Montorgueililla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

3 + 17 =