23.2 Pariisi – Keskiaikakierros: Place des Vosges – Mare – St.Chapelle – Concierge

Maanantain teema oli Pariisi keskiajalla. Aamiainen Vosgesin aukiolla. Seuraavaksi olikin tarkoitus tutustua itse teemaan kävellen alueen sivukujia omaan rauhalliseen tahtiin. Aluksi Hotel de Sullyn kautta Marais`n rauhallisemmalle alueelle. Vastaan tuli pätkä Pariisin alkuperäistä muuria 1200-l. alusta. 1500-l yksityisasunto (linna) Hotel de Sens sekä Pariisin ”yksi” vanhimmista rakennuksista.…ellei peräti vanhin (1607). Seinen rannassa mukavan näkymän Marais`n alueelle tarjosi St. Gervais Protais Church. Edellä mainittuja paikkoja ei opaskirjoista löydy. Matka jatkui St. Paulin saaren kautta Il de Citelle ja sen vanhoille kujille. Notre Damen ehtoollinen jäi taas väliin (edellisen kerran olisi ollut tarjolla n. 25 vuotta sitten). Tällä kertaa päädyimme Saint Chapelleen katsomaan pyhäinjäännösten säilytyspaikkaa, sekä sen kuuluisia lasimaalauksia. Jotta historia-annos ei vielä loppuisi, niin matka jatkui naapuriin Conciergeen. Vallankumouksen 1789 vankisellejä asukkeineen, Maria Antoinetten vankiselli sänkyineen, sekä itse pääsali jossa pidettiin 2000 ihmisen pitoja, antoivat erilaisen kuvan Pariisista kuin perinteiset nähtävyydet. Päivä olikin hyvä päättää Les Hallesin, Pompidoun sekä Marais’n tunnetuimman alueen pikkukatuja pitkin takaisin Bastillen aukiolle…eli kotiin…siis hotellille. Nyt olo on kuin kuvan vangeilla Conciergen sellin sängyillä.
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

nine − three =