25.2 Pariisi – Chateau Vincennes – Sacré-Coeur, Montmartre

Keskiviikko. Aamu alkoi vaihteeksi sateisena, mutta onneksi muuttui päivänaikana auringonpaisteeksi. Muutama sadekuuro ja 13 astetta lämpöä, eivät päivän suunnitelmia haitanneet. Aluksi metrolla ja bussilla Vincennesin linnalle. Annekin tuli kiltisti perässä, kun eli toivossa näkevänsä Brad Pittin linnan sokkeloissa. Eipä näkynyt ;). Kaarle V:n (1300-l. puolivälissä) ”kotiasunto” olikin varsin vaikuttava. Historiaa on linnassa tapahtunut vuosien varrella, toimi myös esim. vankilana. Ohessa kuva vankien piirroksista. Ilmeisesti ei ollut muuta ajankulua kuin koristella omaa selliä odotellessaan kohtaloansa. Markiisi de Sade koki loppunsa täällä. Versaillesin rakentaja Aurinkokuningas Ludvig XIV vietti kuherruskuukautensa linnassa. Sisäpiha toimi myöhemmin myös natsien teloituspaikkana (luodinreikiä sisämuureissa). Linna oli juuri sellainen, miksi keskiaikaisen linnan voisi kuvitella. Robin Hoodin , ritareiden ja täysien aarrekammioiden puute hieman häiritsi, muttei pilannut tunnelmaa. Seuraavaksi hypättiin paikallisbussiin ja köröteltiin maisemia katsellen kohti Montmartea. Busseilla on helppo ja mukava matkustaa Pariisissa. Reitit näkyvät bussien kyljissä, eikä matka maksa paljon, vaikka kuinka pitkään istuisi kyydissä (n. 1,10 e carnetin kertalippuhinta) ja vaihtaa saa toiseen bussiin 1,5 tunnin sisällä. Sacre Cour ja sen lähikadut tuli tällä kertaa kuvailtua hieman eri suunnista kuin viime kerralla. Pienen pyöriskelyn jälkeen päädyimme hotellille lepäämään, suihkuun ja kenties valmistautumaan illan rientoihin. Ainakin syömään mutta jatkosta ei osaa sanoa…tai JOS kerrankin pakottaisimme itsemme yöelämään. Kenties elävää jazzia jossakin kellariravintolassa tai Barrio Latinoon. Ilta näyttää ja aamu kertoo mihin päädyimme.
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 × one =