28.3 Pariisi

Aamulla ylös. Lämpöäkin tuntui olevan mukavasti joten ei muuta kuin matkaan. Eihän täällä malta päivää hotellissa nukkua. Tällä kertaa taas aikaisemman reissun toisinto…Anne lähtee shoppaamaan omille alueilleen ja minä taas historiakierrokselle. Lopputulema oli että tapasimme illan päätteeksi Republiquen aukiolla. Hyvin täällä pärjää yksin seikkaillessa.
null
*Viime illalla oli pakko lähteä lähellä olevaan viime reissulla hyväksi havaittuun pariisilaisten illanviettopaikkaan. Eipähän tuo vuoden aikana paljoa ollut muuttunut. Menoa riitti meille maalaisille seurattavaksi. Naapurista löytyy Tonic Hotel ja baarin nimi on Bar N’IMPORTE QUOI

null
*Nälkähän se tuli. Viimeksi syötiin samanlaiset ja edelleen olivat yhtä hyvät. Le Sous-Bock Pub. Näiden takia kannattaa tulla tänne.

null
*Illan huvituksista silti aamulla hyvissä ajoin ylös ja liikenteeseen. Anne lähti rohkeasti yksin shoppaamaan ja minä kiertelemään ei turistioppaiden historiakohteita. Hyvä paikka aloittaa puistolla Pariisin eteläpuolelta. Hieman hankalassa paikassa koska ei sijainnut ihan metrolinjojen lähellä. Park Montsouris

null
*Harvassa puistossa menee junalinja keskeltä. RER-linja joten normaali halpa metrolippu ei auttanut tänne pääsyssä.
null
*Harvinainen maisema keskellä Pariisia

null
*Näitä tultiin tänne etsimään. Pari kuvaa vanhoista roomalaisten ajan akvedukteista jotka toivat vettä sen aikaiseen Pariisiin.

null
*Ei ihan suosituin nähtävyys kaupungissa koska risuja ei ole pahemmin karsittu akveduktin pätkän edestä.

null
*Matka jatkui roomalaisakvedukti kierroksen jälkeen Seinen vasemmalle puolelle Germain des Prés alueelle. Tarkoituksena oli kuvaila vanhoja kaupunkia kiertäneitä muurin pätkiä. Hauska harrastus:) Yksi erikoisimmista jäljelle jääneistä kohteista olisi sijainnut Rue de Mazarin kadulla olevassa maanalaisessa parkkihallissa. Ei tullut mentyä koska kielitaito ei riittänyt parkkivahdin ohittamiseen. Vaihtoehtokuva Louvren suuntaan.

null
*Rue de Nevers. Kapea erikoinen kuja ja päädyssä pala vanhaa 1500-luvun muuria.

null
*Samaritaine. Siitä asti kun ollaan täällä oltu niin aina ollut remontissa. Valmistuukohan koskaan?

null
*Nälkä tuli kesken kierroksen. Pikku välipala ja tavoite olla sotkematta kaikkea mahdollista. Tavoite onnistui.
null
*Saint Julien le Pauvre

null
*Notre Dame ja upouudet kellot Pariisin vanhimmat puun luota kuvattuna.

null
Saint Julien le Pauvre ja vanha rooman ajan tienkivetys. Yksi ainoa kivi säilynyt. Ei vastaa ihan Via Appiaa Roomassa.

null
Le Caveau des Oublittes. Jazz musiikin paratiisi vanhassa vallankumouksen ajan vankilakerrarissa. Muutama kerta käyty ja tavoite olisi taas viikonloppuna käydä. Ilmainen sisäänpääsy ja kaupan päälle aito oikea giljotiini heti sisäänkäynnin vieressä.

null
*Mukava oli hetki rauhoittua ja seurata ohjattua opastusreissua. Varmaan ihan eläväinen kierros mitä vetäjää hetken aikaa kuunteli.

null
*Chapel Expiatoire. Hieman samanlainen paikka kuin Picpus Cemetery viime kerralla. Jonnekihan ne vallankumouksen giljotiinilla päättömiksi tehdyt ruumiit piti haudata. Tänne päätyivät Ludvig XVI ja Marie Antoinette. Myöhemmin kumpikin on siirretty hieman arvokkaampaan paikkaan muiden kuninkaallisten joukkoon. Löydostä vastaava tavallinen kansalainen ansaitsi löydöllään ikiaikaisen kaupunkiverottoman teatteripaikan Bellevillen alueelta. Jännä olisi tietää onko oikeus edelleen voimassa. Meidän muistikuvien mukaan kyseisellä paikalla olisi iso kiinalainen kauppa.

null
*Naapurissa tuli Samaritaine tavaratalo vastaan. Ei muuta kuin sisään ja etsimään tiettyä Roger Gallet tuotetta. Sattumalta löytyi talon viimeinen ja vielä tarjouksessa. Yes!

null
*Gare St Lazare ja kellot vaikuttaisivat oleva kohdallaan.

null
*Passage du Havre. Printempsin takana. Täynnä pieniä erikoisliikkeitä. Tuli käytyä aika nopeasti läpi.

null
*Hetken oli hyvä rauhoittua kirkollisten palvelusten parissa. Eglise Saint-Louis d’Antin

null
*Metrolla Annea Republique aukiolle tapaamaan.

null
*Ruokaa Annelle
null
*Ruokaa Harrille

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

20 − 11 =